Home Știri Programul Rabla, termen de depunere a dosarelor prelungit pentru firme și instituții publice

Programul Rabla, termen de depunere a dosarelor prelungit pentru firme și instituții publice

de

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat prelungirea sesiunii de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice şi instituţiilor publice în cadrul Programului “Rabla 2014”.

Rabla 2014

Noul termen limită pentru depunerea dosarelelor la sediul Administrației Fondului pentru Mediu este 30 septembrie 2014. Persoanele juridice şi instituțiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanțare publicat pe site-ul instituției în care sunt prevăzute atât condițiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program.

Prin Programul “Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice. În cele patru etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul “Rabla 2014” au fost analizate în total 998 dosare dintre care 388 de dosare au fost acceptate pentru 1575 autovehicule şi 610 dosare au fost respinse.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6; achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km; achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Articole similare