Home Știri Lotus Elise S Cup R, versiune de stradă

Lotus Elise S Cup R, versiune de stradă

de

Prezentat la începutul acestui an, modelul de competiție Lotus Elise Cup R va fi omologat și pentru drumurile publice.

Spy-Shots of Cars

Bazat pe versiunea S a celui mai mic model din gama constructorului britanic, Lotus Elise Cup R își duce zilele pe diverse circuite, concurând în principal în cadrul unor competiții monomarcă. Acesta a fost dezvoltat special pentru motorsport și dispune de același motor montat central de 1,8 litri, ajutat însă de un compresor Eaton TVS. Astfel, puterea a ajuns la 220 CP, iar cuplul motor maxim este de 250 Nm. Aceste valori combinate cu o greutate totală de 900 kg conduc la o accelerație până la 100 km/h în aproximativ 4 secunde.

Versiunea de stradă a lui Lotus Elise S Cup R va utiliza aceleași detalii aerodinamice, precum șorțurile de sub parașocul frontal și praguri, eleronul imens montat la partea din spate și extractorul de aer amplasat sub spoilerul spate. Bineînțeles, vor fi adoptate și niște faruri perfect funcționale, modelul de curse renunțând la ele din motive de greutate. Mai notăm renunțarea la cârligul de tractare față și la grila dintre stopurile spate, care asigura o răcire suplimentară a motorului.

Cel mai probabil, de la versiunea de competiție va fi preluat și trenul de rulare cu amortizoare sport reglabile, frânele performante și radiatoarele mai eficiente. De asemenea, mașina pare că rulează pe jante cu design similar, tot de 17 inchi. La interior, probabil că nu vom mai avea sistemul de centuri de siguranță cu prindere în patru puncte și volanul cu prindere rapidă, dar scaunele sport vor fi păstrate.

Articole similare