Home Știri Noul BMW i3 (94 Ah) a câştigat World Urban Car Award 2017

Noul BMW i3 (94 Ah) a câştigat World Urban Car Award 2017

de
BMW i3

Noul BMW i3 (94 Ah) este primul câştigător al premiului World Urban Car 2017, decernat în cadrul Salonului Internaţional Auto de la New York.

Lansat în 2014, modelul BMW i3 cu propulsie integral electrică reprezintă o nouă eră a electromobilităţii prin faptul că oferă un design vizionar, o arhitectură de ultimă oră a maşinii, performanţe dinamice şi conectivitate inovatoare. Nici un alt automobil nu vine cu o abordare atât de completă a problemelor de dezvoltare durabilă de-a lungul lanţului de valori.  BMW i3 a fost recompensat de-a lungul timpului cu o gamă amplă de premii, inclusiv „World Green Car Award”. De asemenea este singurul automobil electric cu o certificare ISO în ceea ce priveşte emisiile de CO2 pe tot ciclul de viaţă.

Vicepreşedinte al World Car, Mike Rutherford, a comentat: “Este un premiu al acestor vremuri. Maşinile de zi cu zi din multe părţi ale lumii – probabil, din majoritatea – vor deveni mai mici pentru a se găsi drumurile şi spaţiile de parcare pentru ele în oraşe tot mai aglomerate, a căror populaţie creşte anual. Câştigătorul din acest an în noua categorie World Urban Car arată că aceste automobile mici nu trebuie să fie ieftine, nedorite şi neplăcute la condus. Dimpotrivă. Sunt printre cele mai bune produse de pe piaţă ca raport calitate-preţ”.

“Suntem încântaţi şi onoraţi că BMW i3 a primit distincţia World Urban Car of the Year”, a declarat Ludwig Willisch, Director executiv şi preşedinte BMW Group America de Nord. “Acest premiu evidenţiază angajamentul BMW Group faţă de mobilitatea sustenabilă prin primul automobil electric BMW ce este realizat în mare din fibră de carbon. Ideea de design pentru BMW i3 a fost aceea de a crea un Mega City Vehicle pentru oraşele viitorului. Astăzi, noul BMW i3 (94 Ah) oferă o autonomie mai mare în combinaţie cu un nivel ridicat de performanţe dinamice, ceea ce îl face automobilul urban perfect pentru oamenii de pretutindeni.”

Noul BMW i3 (94 Ah) oferă o capacitate a bateriei mai mare cu 50% (33 kWh) datorită densităţii crescute a energiei electrice în celulele litiu-ion. Echipa BMW i a lucrat pentru a asigura că dimensiunile bateriei rămân neschimbate , în timp ce oferă o autonomie crescută semnificativ. Performanţele de condus ale motorului electric sincron de 170 CP rămân aproape neschimbate. Motorul propulsează BMW i3 de la 0 la 100 km/h în doar 7,0 secunde, ceea ce face ca BMW i3 să fie cel mai sportiv şi cel mai eficient automobil electric din segmentul premium.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.