Home Știri Noul Cod Rutier generează nemulțumiri în Poliție

Noul Cod Rutier generează nemulțumiri în Poliție

de

Pe masa Guvernului se află Codul Rutier, cu toate modificările sale, care ar urma să fie adoptat astăzi, după ce decizia a fost amânată cu o săptămână. Asta în ciuda faptului că unele modificări nu sunt pe placul Poliției Rutiere.

Test alcool

Printre actele normative care se află astăzi pe masa de urgență se regăsește și un proiect de Ordonanță de urgență ce modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Practic, avem de-a face cu modificările Codului Rutier despre care se discută de aproape o lună de zile.

Un pahar de vin este permis la volan

Ultima variantă, cea anunțată de premierul Victor Ponta, care prevede toleranța în cazul unei alcoolemii de 0,2 mg/l alcool pur în aerul respirat, nu ar fi fost discutată și cu șefii Poliției Rutiere. Surse din poliție spun că o astfel de modificare implică riscuri majore mai ales prin prisma faptului că foarte mulți șoferi nu vor ști exact ce presupune o astfel de limită. Consumul de alcool are efecte diferite de la om la om, în funcție de greutate, băutura în cauză, toleranța la alcool și timpul scurs de la momentul în care a fost consumat.

Transportatorii sunt nemulțumiți de sancțiunile din noul Cod Rutier

Potrivit noului Cod Rutier, dacă în termen de 30 de zile şoferii sancţionaţi nu-şi vor plăti amenzile, li se va suspenda permisul până la plata acestora. În cazul unui accident soldat cu victime, şoferului vinovat i se va suspenda permisul până când în cazul său va fi dată o sentinţă definitivă. O serie de alte modificări prevăd amenzi care merg până la 9600 de lei pentru o serie de contravenții.

 

 

Articole similare

Comentarii închise.