Home Știri Dacia Sandero va fi produsă și în Maroc

Dacia Sandero va fi produsă și în Maroc

de

Fabrica grupului Renault din Maroc a inaugurat a doua linie de producție. Aici vor fi produse și modelele Dacia Sandero și Sandero Stepway.

Dacia Maroc

Capacitatea uzinei din Tanger, Maroc, a Renault a fost extinsă la 340.000 de unități pe an. Investiția s-a ridicat la 400 de milioane de euro, sumă la care a contribuit și guvernul marocan. Noua linie va produce modelele Dacia Sandero și Sandero Stepway, care se adaugă celor două deja asamblate acolo – Dacia Dokker și Lodgy.

Duster Detour, un concept pregătit pentru Africa de Sud

Uzina din Tanger a fost realizată în parteneriat public-privat între Regatul Maroc și Grupul Renault și a devenit, în urma ultimei investiții, cea mai mare din Africa. Numărul salariaților de la fabrica din Tanger a ajuns astfel la 5000 de oameni, dintre care 1400 vor lucra pe noua linie de producție. Uzina are o suprafață de 300 de hectare și lucrează în două schimburi.

Dacia Duster facelift oferă mai mult la aceiași bani

Din februarie 2012 până în septembrie 2013, fabrica din Maroc a produs și a exportat 100.000 de automobile. Renault caută să crească gradul de integrare local al uzinei, astfel încât cantitatatea de componente furnizată de la alte fabrici ale grupului, cum ar fi cea din România, să scadă. 

Articole similare

Comentarii închise.