Home Știri Noul motor Ford produs la Craiova ajunge în China și SUA

Noul motor Ford produs la Craiova ajunge în China și SUA

de

Ford a demarat în mod oficial producția celui de-al doilea propulsor la fabrica de la Craiova. Este vorba despre un motor turbo, pe benzină, de 1,5 l și 180 CP.

uzina-ford-de-la-craiova

Alături de motorul EcoBoost de 1,0 l, în trei cilindri, de astăzi, la Craiova, se produce și un propulsor de 1,5 l, tot din gama EcoBoost, dar în patru cilindri. Noul motor pe benzină dezvoltă 180 CP și 240 Nm și va înlocui treptat, în gama Ford, mai vechiul 1,6 l turbo care dezvolta 150 și 180 CP. Pentru început, va fi exportat în America de Nord și China, urmând ca ulterior să ajungă și în Mexic sau în Europa, anunță oficialii Ford România.

Noul motor va fi utilizat de Mondeo în China și de Fusion în America de Nord, fiind vorba despre una și aceeași mașină, dar cu denumiri diferite. 

Prima mașină produsă de Ford la Craiova, în test

Ford a investit peste 230 de milioane de euro, până în prezent, pentru modernizarea și retehnologizarea  uzinei de motoare de la Craiova. Investițiile totale ale Ford în fabrica de motoare și autoturisme de la Craiova se ridică la 800 de milioane de euro, susțin oficialii companiei.

Articole similare

Comentarii închise.