Home Motorsport Vettel câștigă Marele Premiu al statului Bahrain

Vettel câștigă Marele Premiu al statului Bahrain

de

Campionul en titre, germanul Sebastian Vettel, a câștigat cursa desfășurată duminică, în Bahrain, reușind să se impună în fața lui Kimi Räikkönen.

formula 1 GP, Bahrain, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Romain Grosjean,

Foto: Lukas Gorys

Sabastian Vettel, pilotul echipei Red Bull Racing-Renault, a reușit să se impună în fața lui Kimi Räikkönen, de la Lotus-Renault, cu un avans de 9.1 secunde. Podiumul a fost completat de Romain Grosjean, coechipierul lui Kimi Räikkönen.

Nico Rosberg, de la Mercedes, a plecat din pole-position, dar a fost depășit rapid de Fernando Alonso și de Vettel, terminând în final pe poziția a noua a clasamentului. Pilotul echipei Ferrari a fost însă nevoit să intre mai repede la boxe decât prevedea strategia echipei, din cauza sistemului DRS (acesta schimbă poziția flapsurilor și ajută mașina să accelereze mai rapid pe porțiunile desemnate) care a rămas în poziția activă. Alonso, fiind pe prima poziție în acel moment, nu avea voie, conform regulamentului, să folosească sistemul, dar nu a mai putut să-l decupleze și a fost nevoit astfel să intre la boxe după numai patru tururi, ca să evite o penalizare ulterioară. Din cauza acestei defecțiuni, Alonso nu a mai putut să folosească sistemul DRS în restul cursei.

Cronica Marele Premiu al Chinei

Sebastian Vettel îşi păstrează, în urma victoriei din Bahrain, poziţia de lider în clasamentul general al piloţilor, cu 77 de puncte, urmat de Kimi Räikkönen, cu 67 de puncte, şi de Lewis Hamilton, cu 50 de puncte. Fernando Alonso a căzut de pe trei pe patru şi are acum 47 de puncte, fiind depășit de Lewis Hamilton, care a acumulat 50 de puncte.

Articole similare

Comentarii închise.