Știri Video

(Video) Porsche: Taycan 4S, Boeing & Cayman GT4 Sports Cup

Porsche: Taycan 4S, Boeing & Cayman GT4 Sports Cup

Porsche are o avalanșă de noutăți – Taycan 4S devine modelul de acces în gama electrică. Constructorul german și Boeing devin parteneri pentru a intra pe „piața premium a mobilității aeriene urbane”. Iar pasionații de motorsport s-ar putea bucura de apariția noului 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition.

Doar ce am văzut la Salonul Auto de la Frankfurt IAA, în premieră, noile Taycan Turbo și Turbo S. Acum, Porsche introduce și cea de-a treia versiune – una de bază de această dată, dar cu o denumire la fel de cunoscută: Taycan 4S. Acesta este disponibil cu două tipuri de baterii: 530 CP cu acumulatorii Performance și 571 CP cu Performance Plus. Practic doar versiunea de 530 CP are acumulatori cu o capacitate redusă – 79,2 kWh, deoarece bateria Performance Plus este preluată direct de la Taycan Turbo/Turbo S și are o capacitate totală de 93,4 kWh.

Porsche: Taycan 4S, Boeing & Cayman GT4 Sports Cup

Foarte interesant, în ciuda diferenței de putere, Taycan 4S mai preia și alte elemente de la versiunile Turbo/Turbo S – cele două motoare electrice pentru tracțiune integrală sau puterea foarte mare de încărcare, de  225 kW (bateria Performance) sau de 270 kW (Performance Plus). De asemenea, performanțele sunt identice indiferent de capacitatea acumulatorilor: 0-100 km/h în 4 secunde și 250 km/h viteză maximă. Singurul aspect care diferă este autonomia WLTP – de 407 sau 463 km (cea mai mare valoare din gamă). Și, evident, prețul – în România acestea încep de la 110.624,78 euro – TVA-ul inclus și echiparea specifică țării noastre.

Porsche: Taycan 4S, Boeing & Cayman GT4 Sports Cup

Porsche și… Boeing – iată un parteneriat relativ neașteptat. Însă, cele două companii au încheiat un acord pentru a explora piața premium a mobilității aeriene urbane. Cu alte cuvinte, cele două companii sunt interesate să lucreze împreună la dezvoltarea de automobile premium… zburătoare. Momentan, cele două promit doar că vor studia viitorul vehiculelor urbane premium de mobilitate aeriană – având alături de Aurora Flight Sciences – un subsidiar Boeing – în dezvoltare și un concept pentru un vehicul complet electric, care decolează și aterizează vertical. Apoi, prototipul va fi realizat și testat de filialele Porsche Engineering Services GmbH și Studio F.A. Porsche.

Revenim cu roțile pe pământ, acolo unde ne așteaptă 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition – dezvăluit la Hockenheimring în onoarea celei de-a 15-ea aniversări a „Porsche Sports Cup Germany”. Seria limitată a trecut prin mâinile specialiștilor de la Porsche Exclusive Manufaktur – iar clienții din Germania vor fi cei care se vor bucura primii (foarte posibil și singurii) de apariția sa.

Trecem un pic la știri euro-interne, deoarece avem raportul vânzărilor după primele nouă luni ale anului. În septembrie, înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeana au crescut cu 14,5% față de perioada similară din 2018, volumul fiind de 1.249.403 exemplare. În perioada ianuarie-septembrie, nivelul total a fost de 11.769.175 unități, în regresie cu 1,6%. România, totuși, a ajuns pe poziția 14 în UE, cu un total de 124.049 înmatriculări de autoturisme noi, a doua cea mai mare creștere la nivelul blocului comunitar, de +16.4% comparativ cu primele nouă luni din 2018, conform datelor furnizate de ACAROM.