Home Auto util Recorduri pe piața auto. Primul trimestru din 2017, cel mai bun din ultimii 8 ani în România

Recorduri pe piața auto. Primul trimestru din 2017, cel mai bun din ultimii 8 ani în România

de

Piața auto a avut în perioada ianuarie-martie 2017 cel mai dinamic trimestru din ultimii 8 ani, potrivit ultimei analize efectuate de Autovit.ro, platforma profesională de anunțuri auto din România, parte a OLX Group. Comparând atât datele publice oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cât și datele din site înregistrate în primele trei luni ale anului versus perioada ianuarie-martie 2016, a rezultat că în primul trimestru s-au înregistrat recorduri la toate categoriile – atât la mașini noi, fiind înmatriculate peste 22.000 de vehicule, cât și la cele rulate – peste 128.000. Reînmatriculările s-au situat și ele la aproape 130.000 de unități, doborând toate recordurile din ultimii ani și semnalând, în același timp, o revenire la o situație de normalitate privind ponderea acestora în piața tranzacțiilor auto.

“Pentru noi nu este complet surprinzătoare evoluția pieței, dacă luăm în considerare faptul că la început de an întotdeauna cererea pentru mașini este mai mare, iar eliminarea timbrului de mediu a survenit tot în primele luni.  Încă de acum 3 ani am previzionat că eliminarea timbrului de mediu va genera o creștere a pieței de mașini noi, pe lângă alte efecte benefice ale deblocării ofertei interne. Dacă se mențin creșterile de până acum pe tot parcursul anului, piața mașinilor noi poate depăși 110.000 unități, iar cea a vehiculelor rulate, din import si a celor reînmatriculate, va atinge 600.000 de unități”, explică Cristian Cojocaru, Sales Manager la Autovit.ro.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.