Home Știri Renaulution: Renault se reinventează!

Renaulution: Renault se reinventează!

de Dan Damian
Renault 5 Prototype

Odată cu prezentarea planului strategic Renaulution al Grupului Renault, marca Renault și-a dezvăluit strategia pentru următorii cinci ani și chiar mai departe.

Cu Renaulution, marca Renault se adaptează și vrea să conducă schimbările profunde ale pieței. Cu „Nouvelle Vague”, Renault va aduce modernitate în industria auto, devenind un brand de tehnologie, servicii și energie curată.

Renault își va menține poziția de lider în tranziția energetică prin soluțiile electrificate și oferta pe hidrogen, oferind cel mai „verde” mix din Europa până în 2025. În ceea ce privește tehnologia, Renault va beneficia de „Software République”, un ecosistem deschis dedicat software-ului, datelor, securității cibernetice și microelectronicii. Acest lucru va alimenta gama Renault cu servicii conectate. Valoarea adăugată va proveni dintr-o repartiție mai bună a mixului produs în favoarea segmentului C, dezvoltarea de tehnologii de vârf și noi oportunități comerciale de-a lungul ciclului de viață al vehiculelor.

Renault va folosi cei 120 de ani de inovație pentru a fi exponentul unui „Nouvelle Vague” și are de unde porni. Renault este lider pe piața europeană a vehiculelor electrice cu peste 10 ani de experiență în mobilitate electrică, servicii și peste 300 000 de vehicule vândute. Renault a inventat, de asemenea, E-TECH, o tehnologie hibridă care include peste 150 de brevete și care se bazează pe experiența electrică și pe cea din F1. 

Planul Renaulution este compus din 3 faze:

  • Resurrection”, până în 2023, urmărește reducerea costurilor și creșterea veniturilor.
  • Renovation”, până în 2025, dezvoltarea de noi game de automobile, pentru a crește profitabilitatea.
  • Revolution” începând din 2025, va marca orientarea modelului de bussines către tehnologie, energie și mobilitate, pentru a face din grupul Renault una dintre primele companii în noua direcție a mobilității.

La Renault, îmbrățișăm schimbările majore din industrie pentru a ne crea propriul nostru „Nouvelle Vague”. Scopul nostru este de a aduce modernitatea în industria auto. Facem trecerea la un brand bazat pe electrificare, consolidându-ne leadership-ul EV cu proiectul Electro Pole și investind în hidrogen. Urmărim astfel realizarea celui mai „verde” mix din Europa până în 2025. Vom fi, de asemenea, un brand tehnologic, bazându-ne pe inovația internă și pe Software République, un ecosistem deschis dedicat dezvoltării unei expertize europene în domenii cheie, cum ar fi datele sau securitatea cibernetică. Acest lucru ne va oferi un avantaj competitiv ca  marcă ce oferă soluții, cu servicii conectate de înaltă tehnologie, gândite să poată fi folosite atât în interiorul autovehiculului, cât și în afara lui. Si ancorăm această viziune a modernității în Franța. Ca marcă, ne cunoaștem sufletul, iar puterea noastră stă în originile noastre.

Noul R5 Prototype este emblematic pentru ceea ce reprezintă noua generație: este puternic conectat la istoria sa și, totuși, este viitorul, făcând mașinile electrice accesibile tuturor.”  Luca de Meo, CEO Groupe Renault

Noul plan de organizare are menirea de a face din Renault:

o marcă tehnologică, având o abordare ecosistemică, pentru a scoate în evidență următoarea generație de producători de echipamente și furnizori de mobilitate. Acest ecosistem numit „Software République” va permite Renault, altor membri fondatori și viitori parteneri să dezvolte abilități comune, să consolideze know-how-ul european și să ne asigure suveranitatea în tehnologiile cheie, de la Big Data la electronică. De asemenea, va permite Renault să-și echipeze vehiculele cu cele mai bune sisteme de inteligență artificială și securitate cibernetică.

o marcă de servicii, oferind cea mai bună conectivitate și servicii de înaltă tehnologie încorporate nativ în vehiculele noastre. În 2022, Renault va introduce My Link, un nou sistem de infotainment cu Google Built-in. Renault va fi primul producător de automobile care va aduce serviciile Google pe piața vehiculelor de volum.

Renault va încerca să întrerupă ciclul consumerist și să genereze valoare până la sfârșitul vieții vehiculelor, cu ajutorul Re-Factory din Flins (Franța). Fabrica va revizui peste 100.000 de mașini uzate pe an și va transforma vehiculele utilitare diesel în vehicule 100% electrice sau cu biogaz. Renault are, de asemenea, un avantaj clar în recondiționarea și reciclarea bateriilor. Controlul acestor elemente ale lanțului de valoare oferă potențialul de a genera noi perspective de afaceri și aduce beneficii suplimentare produsului.

un brand cu zero emisii, devenind astfel un lider al tranziției energetice. Provocând liderii de pe piața modelelor hibride cu ajutorul tehnologiei revoluționare E-TECH, Renault își va menține avantajul pe piața electrică cu noi game de produse bazate pe cele două platforme electrice dedicate: CMF-EV și CMF-B EV. Marca va oferi, de asemenea, soluții de propulsie cu hidrogen pentru vehicule utilitare. Obiectivul este de a avea cel mai „verde” mix de pe piața europeană.

În gama sa, Renault va căuta atât să electrifice, cât și să-și optimizeze mixul de produse. O repoziționare va permite brandului să recâștige un loc marcant în segmentul C, consolidându-și în același timp poziția de lider în segmentul B.

14 noi modele vor fi lansate până în 2025 (șapte electrice și șapte în segmentele C și D) cu ambiția că aceste segmente superioare să reprezinte 45% din vânzări până în același an.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.