Știri Video

(Video) Rolls-Royce e Ghost, dar și Zenith

Rolls-Royce e Ghost, dar și Zenith

Adesea se spune despre operele de artă că sunt plasate în afara timpului. Ei bine, Rolls-Royce le vrea totuși aranjate temporal – cam odată la 10 ani. Iar pentru Ghost, a trecut fix o decadă de la prezentarea conceptului premergător, 200EX. Drept pentru care a sosit timpul pentru colecția finală, Ghost Zenith.

La toamnă se împlinesc cei 10 ani de carieră și pentru versiunea de serie, sedan-ul Ghost fiind dezvăluit de Rols-Royce la ediția 2009 a Salonului Auto de la Frankfurt. Constructorul britanic nu a spus nimic despre data de apariție a noii generații, însă dacă urmează calea aleasă de Phantom VII, ne putem aștepta să mai treacă ceva timp de la apariția Colecției Zenith. Iar dacă Rolls repetă situația cu actuala generație, poate anul viitor – în primăvară – vom vedea la Geneva încă un concept premergător.

Rolls-Royce e Ghost, dar și Zenith

Să ne concentrăm asupra prezentului, totuși. Pentru exclusivitate maximă, Colecția Zenith va include doar 50 de exemplare, toate dotate cu anumite elemente gândite să omagieze atât conceptul 200EX, cât și originalul Silver Ghost (1906-1926). Astfel, consola centrală a fiecărui exemplar Ghost Zenith va avea un mic lingou creat din metalul topit al statuetei Spirit of Ecstasy a conceptului 200EX. Atât statueta fiecărei unități din colecție, cât și ceasul analog de la bord vor purta semnătura „Ghost Zenith Collection”, parcă pentru a fi siguri că „patronii” (așa își alintă RR clienții) nu uită că au achiziționat un model foarte special.

În schimb, tributul adus originalului Silver Ghost este localizat exact acolo unde va avea efect maxim – broderia locurilor din spate este direct inspirată de strămoșul actualului Ghost. În cazul versiunii LWB (cu ampatament extins), plafonul este inspirat de silueta „Spirit of Ecstasy”, în timp ce versiunea standard are parte de o stea căzătoare pentru zona dotată cu nu mai puțin de 1340 luminițe din fibră optică. Exteriorul poate fi configurat, la alegere, în câteva scheme duble de culori: Bohemian Red cu Black Diamond, Iguazu Blue cu Andalusian White, sau Premiere Silver cu Arctic White. Iar capota Silver Satin este, desigur, o nouă referință la conceptul 200EX.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE