Home Auto util Schimbări în Codul Rutier pentru cei care vor carnet

Schimbări în Codul Rutier pentru cei care vor carnet

de

Potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial, candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor susţine proba teoretică chiar în ziua în care îşi depun dosarul pentru examenul auto.

teste-scoala-de-soferi-1

 

Simplificarea procedurii prevede că, de acum încolo, candidații nu vor mai fi obligaţi să se prezinte personal la DRPCIV pentru a-şi depune dosarele de examen.

Conform ordinului în cauză „solicitarea şi datele necesare înregistrării în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite şi de către şcolile de conducători auto în care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziție gratuit de către Direcţia de Înmatriculări Permise. Candidaţii vor susţine proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea îşi pierde valabilitatea“.

Ca şi până acum, candidaţii declarați admiși la proba teoretică se programează pentru susţinerea probei practice, în limita locurilor disponibile şi în ordinea solicitării.

Articole similare

Comentarii închise.