Home Știri Audi inaugurează, în Ungaria, uzina care produce A3 Sedan

Audi inaugurează, în Ungaria, uzina care produce A3 Sedan

de

La Győr, în Ungaria, Audi a inaugurat o uzină în care a investit 900 milioane de euro și a creat 2100 de locuri de muncă. Aici se va produce noul A3 Sedan.

AU130523_medium-655x437

Noua uzină din Győr a fost inaugurată în prezența șefului VW Group, Martin Winterkorn, a CEO-ului Audi, Rupert Stadler, și a premierului Ungariei, Viktor Orban. În doar 2 ani, Audi a construit de la zero o unitate de producție completă, care va fabrica 125.000 de automobile pe an. Audi Ungaria, care celebrează 20 de ani de activitate în 2013, este pentru prima oară în măsură să producă un automobil complet, până acum unitatea existentă la Győr fiind specializată în asamblarea modelului Audi TT, dar cu piese provenind de la Ingolstadt, Germania, și în producția de motoare.

Audi A3 Sedan, primele informații oficiale

Noua generație a lui A3 are, pentru prima oară, și o versiune sedan, ce va fi disponibilă în Europa din toamna 2013, în restul lumii din 2014. Audi a beneficiat și de ajutoare de stat, iar aeroportul Pér din apropierea uzinei, a fost extins pentru a fi utilizat și de aeronave precum Airbus 320 și Boeing 737. În plus, spre finalul anului trecut, a început construcția unui parc logistic destinat furnizorilor. În total, Audi Ungaria are acum 9000 de salariați.

Articole similare