Home Știri Kia demarează o campanie de rechemare

Kia demarează o campanie de rechemare

de

Importatorul mărcii Kia lansează campania de rechemare în service pentru înlocuirea preventivă a contactorului electric al pedalei de frână pentru modelele Sportage (2007–2010), Sorento (2007–2011), Soul (2010–2011) și Carnival (2006–2007).

kia sportage

În total vor fi verificate aproximativ 1000 de autovehicule înmatriculate în România. La autoturismele afectate pot apărea următoarele disfuncţionalităţi din cauza operării cu intermitenţe a contactorului pedalei de frână: nu se aprind sau rămân aprinse luminile de frână. În funcţie de dotările autovehiculelor mai pot apărea următoarele simptome: martor ESC aprins, funcţionarea sistemului Cruise Control defectuoasă, nefuncţionarea butonului START, imposibilitatea de a mişca schimbătorul de viteze din P la cutiile de viteze automate.  Compania menționează că, la nivel european, nu s-au semnalat accidente pricinuite de defectarea contactorului pedalei de frână.

Test cu Kia Rio 1.2 GSL

Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation (KMC), fără a fi implicaţi financiar clienţii. Începând cu luna iunie, aceştia vor fi informaţi prin scrisori recomandate să se prezinte la cel mai apropiat service autorizat Kia. Operaţiunea de înlocuire a contactorului durează maximum 45 de minute, în funcţie de model.

Articole similare