Home Știri ŠKODA KODIAQ şi ŠKODA OCTAVIA COMBI câştigă premiul ‘Red Dot’ pentru design excepţional de produs

ŠKODA KODIAQ şi ŠKODA OCTAVIA COMBI câştigă premiul ‘Red Dot’ pentru design excepţional de produs

de

Juriul internaţional de experţi al premiului ‘Red Dot’ a declarat câştigători ŠKODA OCTAVIA COMBI şi ŠKODA KODIAQ. Modelul compact şi noul SUV mare al mărcii câştigă astfel una dintre cele mai cunoscute şi prestigioase competiţii de design din lume. Modelele ŠKODA îşi continuă seria de premii; aceste două trofee sunt cel de al zecelea şi al unsprezecelea premiu Red Dot începând din 2006.

“Ne mândrim foarte mult cu aceste premii,” a declarat Karl Neuhold, director de design exterior la ŠKODA. “Căutăm frumuseţea în simplitate şi combinăm funcţionalitatea cu estetica. Liniile noastre sunt curate şi clar trasate, fiind inspirate de arta cristalului de Boemia. Noi îl numim design cristalin. Aceste detalii pot fi găsite şi la exterior, şi la interior, modelele noastre devenind astfel unice,” a adăugat Neuhold.

În noua ŠKODA KODIAQ şi ŠKODA OCTAVIA COMBI restilizată, designul cristalin este evident, de exemplu, în structura farurilor. Arta tradiţională a cristalului ceh a fost sursa de inspiraţie pentru această formă desăvârşită.

În stilul tipic pentru ŠKODA, noul SUV mare şi bestseller-ul compact mai impresionează cu extraordinarul spaţiu interior, soluţiile de conectivitate inovatoare şi numeroase sisteme de asistenţă la condus, care se găsesc de obicei doar în segmentele superioare. Datorită acestor calităţi, cele două modele au cucerit membri comisiei de experţi.

Pentru a primi mult râvnitul premiu de design, produsele trebuie să impresioneze juriul la criterii precum gradul de inovare, calitatea designului, funcţionalitatea şi compatibilitatea cu mediul. Juriul independent al premiilor Red Dot discută şi evaluează fiecare model participant live şi online. ‘Red Dot’ este considerat un simbol recunoscut în întreaga lume al designului de înaltă calitate, fiind acordat în acest an pentru a 62-a oară. Anual, la concurs participă aproximativ 5.000 de produse – de această dată din 54 de ţări, transformându-l în una dintre cele mai cunoscute competiţii de design din lume. Juriul format din 40 de membri este format din designeri independenţi, profesori de design şi jurnalişti specializaţi.

Vitrinele de la Mlada Boleslav sunt acum împodobite de unsprezece premii ‘Red Dot’. OCTAVIA COMBI a fost prima ŠKODA care a câştigat prestigiosul premiu, eveniment care a avut loc în 2006. În 2007, premiul a fost acordat modelului ŠKODA ROOMSTER şi celei de a doua generaţii ŠKODA FABIA; şi cea de a treia generaţie a primit acest premiu în 2015. Pe lângă aceasta, ŠKODA a câştigat o dublă victorie în 2010 cu ŠKODA SUPERB COMBI şi ŠKODA YETI. În 2013, premiul a revenit modelului ŠKODA RAPID, care prezintă pentru prima dată noul limbaj de design al brandului. În 2014, a venit rândul versiunii hatchback, ŠKODA RAPID SPACEBACK, să câştige acest premiu. Modelul de clasă superioară, ŠKODA SUPERB, a fost premiat în 2016.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.