Home Știri Un român a construit o mașină din 500.000 de piese Lego care merge cu aer

Un român a construit o mașină din 500.000 de piese Lego care merge cu aer

de

Un român în vârstă de 20 de ani a construit o mașină din peste 500.000 de piese Lego, care este propulsată de patru motoare radiale ce funcționează cu aer.

masina din Lego 2

Raul Oiada și Steve Sammartino testează mașina din Lego

Proiectul unei mașini construite integral din Lego îi aparține lui Raul Oiada, un român în vârstă de doar 20 de ani. Acesta a fost susținut de un antreprenor din Melbourne, Australia, pe numele său Steve Sammartino. Australianul a căutat și a obținut finanțare din partea a câteva zeci de oameni, fiecare contribuind cu câte 500 până la 1000 de dolari.

Hyundai i20 WRC este prezent și în jocul Real Racing 3

Mașina este construită aproape complet din piese Lego, de la scaune la motor, în afară de câteva roți și câteva ranforsări aboslut necesare. În total, pentru acest proiect inedit au fost strânși 60.000 de dolari, în urma unei campanii pe Twitter, scrie publicația The Verge.

Mașina a fost construită integral în România și transportată în Australia pentru a fi testată. În timpul transportului a suferit avarii importante și a fost nevoie de o reasamblare la destinație. Modelul construit din Lego este propulsat de patru motoare radiale ce folosesc în total 256 de pistoane și folosește aer comprimat drept “combustibil”. Mașina poate atinge o viteză de maximum 30 km/h și asta pentru că cei care au creat-o s-au temut că la viteze mai mari ar fi asistat la “o explozie de  piese Lego”, după cum declară creatorii săi.

 

 

Articole similare