Home Știri Valerio Brenciaglia, noul director general al Ford România

Valerio Brenciaglia, noul director general al Ford România

de

Începând cu 1 aprilie, Valerio Brenciaglia este noul director general al Ford România – Compania Națională de Vânzări.

Valerio Brenciaglia foto1

Valerio Brenciaglia

Absolvent de studii economice, Valerio Brenciaglia s-a alăturat companiei Ford în 1999 și a deținut numeroase poziții în Departamentele vânzări, marketing și servicii de la Ford Italia, inclusiv cea de director de operațiuni (Field Operations Manager). Valerio cunoaște piața din România, mai ales având în vedere că, în perioada iulie 2012 – septembrie 2013, a deținut poziția de director de vânzări și marketing în cadrul Ford România.

„Mă bucur să mă întorc în România și, în același timp, sunt onorat să preiau acest mandat de la Zoltan. Voi depune toate eforturile pentru a consolida prezența puternică a companiei Ford în România nu doar în calitate de investitor strategic, ci și în ceea ce privește sectorul de retail și vânzarea de flote auto. Avem o echipă foarte bună și o rețea de distribuitori puternică și am încredere că împreună vom putea atinge obiectivele strategice ONE Ford“, a spus Brenciaglia.

Fostul director general al Ford România, Zoltan Brassai, se alătură echipei Ford Europa, în calitate de Brand Director Large Cars.

 

Zoltan Brassai

Zoltan Brassai

Brassai a început să lucreze cu piața din România din 2006 și a condus Compania Națională de Vânzări a Ford România din iunie 2012.

„România va avea întotdeauna un loc special în viața mea și aș vrea în primul rând să mulțumesc echipei și rețelei noastre de distribuitori pentru sprijinul și încrederea acordate în mod continuu. Valerio are o experiență bogată în vânzări și marketing și sunt convins că Ford România NSC este pe mâini bune. Totodată, aștept cu deosebit interes să-mi încep activitatea în cadrul Ford Europa, cu atât mai mult cu cât Ford trece acum printr-o perioadă foarte interesantă în ceea ce privește dezvoltarea produselor“, a declarat Zoltan.

În noua lui poziție de director general al Companiei Naționale de Vânzări, Valerio Brenciaglia se va alătura și Consiliului de administrație al Ford România.

Ford a deschis Compania Națională de Vânzări din România în august 2010, la 2 ani după ce a preluat fabrica din Craiova, unde compania a investit până în prezent peste un miliard de Euro în producția de vehicule și motoare. În 2014, Ford a înregistrat o creștere-record a vânzărilor în România, de 41,57% comparativ cu anul anterior și o cotă de piață de 8,21%, rezultate care au plasat compania pe locul 3 în topul celor mai bine vândute mărci auto din țara noastră.

Articole similare