Știri Video

(Video) Audi, Smart și Porsche sunt electrici acasă, în campanie sau în vorbire

Electrificarea a cuprins pe toată lumea, mai repede sau mai încet, mai mult sau mai puțin – partea pozitivă este că evoluția sectorului EV pare de acum de neoprit, deci poate nu este prea târziu să devenim mai „curați” pentru binele nostru și al planetei.

De exemplu Audi, aflat în așteptarea lansării SUV-ului e-tron Quattro, primul său model complet electric, se pregătește temeinic pentru a fi sigur că utilizatorii vor avea cea mai bună experiență a deținerii – inclusiv printr-un recent parteneriat cu SMA Solar Technology și Hager Group. Astfel, compania urmărește să realizeze o conexiune facilă între automobilul electric al utilizatorului și infrastructura smart a locuinței sale. Prin intermediul sistemului opțional de reîncărcare cu energie „connect charging system”, Audi e-tron nu doar preia electricitatea mai rapid (maxim 22 kW în loc de versiunea standard de 11 kW) ci mai ales se integrează cu infrastructura casei inteligente prin Wi-Fi.


Astfel, dacă casa smart are un „home energy management system (HEMS)” de la SMA Solar Technology sau Hager Group sunt posibile introducerea de funcționalități inteligente de încărcare. Sistemul poate de exemplu lua în considerare momentele în care electricitatea furnizată este mai ieftină, fără a uita de necesitățile de mobilitate – cum ar fi momentul plecării utilizatorului sau nivelul de încărcare al bateriei. Dacă casa este echipată și cu un sistem fotovoltaic – panouri solare – utilizatorul poate seta inclusiv opțiunea de a favoriza încărcarea utilizând electricitate produsă sustenabil, însă în același timp sistemul are mereu grijă să nu supraîncarce rețeaua electrică a locuinței, protejând astfel utilizatorul de clasicul „blackout”.


Mercedes-Benz Cars – părintele mărcii Smart – a decis că este nevoie de creativitate maximă pentru a promova lansarea pe piață a primelor modele aparținând sub-brandului dedicat exclusiv electrificării, EQ. Nu este vorba de modele noi, însă, deoarece constructorul german a decis pur și simplu să redenumească modelele Smart fortwo și forfour cu propulsie electrică în Smart EQ fortwo și forfour – campania de marketing dedicată lor fiind creată de nu mai puțin de patru agenții. În schimb, într-un video cât se poate de explicativ, chiar dacă nu aceasta nu era intenția lor de fapt – Porsche ne explică cum ar trebui să pronunțăm noul nume ales pentru conceptul Mission E – Taycan. Mai exact, se pare că trebuie să îl rostim în genul „Tie-Kahn,” eliminând astfel variante cum ar fi „tay-can, tie-can, ori tay-kahn” și din nefericire și cea care ne-a plăcut nouă, care sună foarte aproape de „taken” – ne-ar fi plăcut să-l vedem pe Liam Neeson făcând iarăși pe durul… și salvând mediul în același timp.