Știri Video

(Video) Mercedes-Benz înnoiește la Geneva cea mai populară serie – Clasa C

Producătorul german va avea un stand plin de noutăți majore la Salonul Auto de la Geneva: noua Clasă A, premiera europeană pentru Clasa G și mondială a Mercedes-AMG G 63, dar și proaspăt îmbunătățitul Mercedes-Maybach Clasa S.

Dacă din listă nu lipsesc extremele – evident Clasa A și Maybach-ul sau AMG G63 nu joacă în aceeași ligă din punct de vedere al prețului, puntea de trecere va fi reprezentată de cea mai de succes linie de modele a constructorului, Clasa C. Prezentate în primele imagini oficiale și cu detaliile inițiale atât în versiunea sedan cât și Estate, facelift-ul Clasei C aduce nu doar schimbări de ordin stilistic, ci și noi motorizări pe benzină, diesel și tip plug in hibrid. La cinci ani de la lansarea generației actuale, Clasa C avea desigur nevoie de o împrospătare – schimbările sunt însă foarte subtile, atingând mai ales partea frontală precum și blocurile față/spate de lumini. Mai avem desigur parte și de noi opțiuni coloristice – Mojave Silver Metallic sau Emerald Green Metallic, precum și de jante noi de 17 inch în echiparea standard.


Interiorul are parte de un rafinament crescut – noi opțiuni de culori, dar și elemente din lemn cu design 3D (nuc open-pore brown / stejar open-pore anthracite). Totuși, noutățile majore sunt la nivelul sistemelor high-tech: un nou instrumentare de bord complet digital de 12,3 inch, sistem de infotainment cu display de 10,25 inch stil tabletă în locul celui standard de 7 inch, cu integrare pentru smartphone, un nou volan multifuncțional cu zone de control tactil, dar și cele mai noi sisteme interioare/exterioare de asistență și siguranță, majoritatea preluate direct de la noua generație a Clasei E. Mai multe detalii despre noile opțiuni de motorizare vor fi însă anunțate odată cu premiera mondială de la Salonul Auto de la Geneva de pe 6 martie.