Home ȘtiriSaloane Auto (Video) Mercedes-Benz și Vision IAA

(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA

de Aurel Niculescu
(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA

Constructorul din Stuttgart nu s-a lăsat cu nimic mai prejos decât competiția de la Audi și BMW, având o „listă de invitați” foarte lungă pentru al său Vision IAA 2019.

Au început de jos, de la versiunile electrificate A și B 250 e și nu s-au oprit până la marele EQV. Acesta este versiunea de serie a MPV-ului concept prezentat în primăvară, la show-ul din Elveția, acum cu acumulatori de 90 kW și autonomie de 405 km. Între acestea, de toate pentru toate gusturile, mai ales pe principiul SUV: noul GLB a sosit și în format AMG GLB 35, cu tot cu 306 ponei. Marele GLE a fost derivat drept GLE Coupé, inclusiv AMG GLE Coupé 53.

(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA

Adică un SUV de performanță, dotat cu un șase în linie pe benzină, de 3 litri și sistem mild-hybrid pe 48 de volți. Puterea totală pentru această versiune este de 435 CP și 520 Nm, însă pentru perioade scurte de timp mai pot fi accesați și cei 22 CP și 250 Nm ai sistemului EQ Boost. Astfel, masivul GLE 53 Coupé va sprinta aparent fără efort până la 100 km/h în 5,3 secunde, și apoi până la viteza maximă (guvernată electronic) de 250 km/h. Mercedes-AMG a avut o panoplie de modele la ofertă, însă noi am reușit să nu uităm nici de micul brand Smart.

Acesta a sosit la Frankfurt complet electric, cu versiunile facelift ale modelelor EQ ForTwo Coupé, EQ ForTwo Cabrio și EQ ForFour. Apoi, adevărata stea a standului Mercedes-Benz a fost conceptul Vision EQS – contrar opiniei unora, acesta nu este viitorul Clasa S. Nu uitați că producătorii germani nu vor renunța prea curând la modelele „clasice” – spre exemplu, EQC sau EQV nu au sosit în gamă drept înlocuitori ai SUV-ului GLC și Clasei V. EQS este, în schimb, un spectaculos și maiestuos reprezentant al istoricei serii de concepte „Vision”.

(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA

Unul care ar merita, cu siguranță, să facă pasul către producția de serie – mai ales că nu vine din viitorul prea îndepărtat: nu are nici măcar sistem de condus complet automatizat. În schimb, aduce un format deja cotidian pentru EV-uri: două motoare electrice (câte unul pe ax) și o baterie făcută „sandwich” între ele. Nici performanțele nu țin de domeniul SF – 350 kW (469 CP) și 760 Nm, pentru 0-100 km/h în 4,5 secunde.

(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA

Totuși, avem ceva previziuni de viitor: autonomia acumulatorilor de 100 kW este de 700 km (WLTP) și capacitatea de reîncărcare ajunge la 350 kW (80% în mai puțin de 20 de minute). Niște previziuni susținute de „dinamismul estetic” al unui posibil acces de narcisism. Nu de alta, dar cele 229 LED-uri din spate sunt toate versiuni miniaturale ale logo-ului companiei. Deci, mai bine să nu mai vorbim și despre grila iluminată, formată din 940 LED-uri individuale, amplasate pe 188 plăci de circuit!  

Dar stați un pic, pentru că asta nu este tot. Mercedes deja s-a pregătit pentru următorul eveniment considerat de ei interesant: Design Essentials 2019, de la Nisa, din Franța. Însă locația nu este aleasă întâmplător – acum aproximativ 118 ani, în timpul „Săptămânii de curse” de la Nisa era prezentat noul Mercedes 35 PS, al pionierului Emil Jellinek. Omagiul adus în 2019 este conceptul Vision Mercedes Simplex – un automobil inspirat de trecut, însă care privește în mod clar doar spre viitor. Unul luxos, cu radiator „rose gold” și „portbagaj” tip geantă de piele… 

(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA(Video) Mercedes-Benz și Vision IAA

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.