Home Modele noi Viitorul model sport Toyota MR2 va avea motor electric

Viitorul model sport Toyota MR2 va avea motor electric

de George Grosu
blank

Toyota lucrează în prezent la un model sport compact cu două locuri. Despre o idee cum ar putea arăta viitorul model sport, ne putem face după ce conducerea Toyota a prezentat recent în secret un mic model sport electric, alături de alte 14 modele electrice noi Toyota și Lexus care vor debuta în anii următori. Modelul sport compact se prezintă cu un look expresiv și se dorește a fi un succesor pentru MR2.

În cadrul recentei prezentări a 15 noi modele electrice, Toyota a poziționat modelul sport de dimensiuni compacte, fără nume, în rândul din spate. Modelul sport Toyota de culoare galbenă beneficiază de o caroserie cabrio targa cu două locuri și se caracterizează printr-o parte frontală cu un stil agresiv având faruri cu tehnologie LED înguste și un spoiler de dimensiuni generoase. Aripile față sunt ușor ridicate și conturează capota față cu logo-ul central Toyota.

În schimb, pe partea laterală se evidențiază pasajele roților proeminente și fantele aerodinamice adânci poziționate fața pasajelor roților din spate. Consola spate foarte scurtă și deflectorul aerodinamic poziționat sus la partea din spate completează designul personalizat și în același timp agresiv al modelului sport cabrio de la Toyota.

Nu se știe exact dacă Toyota va folosi platforma E-TNGA pentru viitorul său model sport, pe care o utilizează noul SUV electric BZ4X și noua familie BZ. Această platformă urmează să fie utilizată pe șapte modele din care cinci modele Toyota BZ, plus două modele Lexus din care unul RZ 450e, toate sub formă de SUV-uri cu dimensiuni compacte. Dispunerea unității pentru propulsie reprezintă de asemenea un alt criteriu necunoscut pentru viitorul model sport Toyota. Platforma tehnică E-TNGA este proiectată atât pentru tracțiunea pe roțile din față cât și pe toate cele patru roți.

În segmentul automobilelor sport, noul model de la Toyota are mai multe șanse să dispună de tracțiune pe roțile din spate și opțional, de tracțiune integrală. În plus, prototipul prezentat dispune de o siluetă plată și un look care amintește de un model cu motor poziționat central. În consecință, grupul de baterii nu ar putea fi poziționat în podeaua caroseriei, ci amplasat în spatele celor două locuri. Bateriile cu stare solidă ar putea intra în dotarea modelului sport japonez încă de la debut, fiind unul dintre primele modele Toyota cu acest tip de tehnologie.

Despre un posibil succesor al modelului sport cabrio cu două locuri și motor central, Toyota MR2, s-a discutat destul de mult în presa de specialitate în ultimii ani. Aceste zvonuri au fost alimentate și de prezentarea studiului S-FR Concept, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Tokyo din 2015, precum și de unele declarații ale managerului general de la Toyota, Akio Toyoda. Fan declarat al modelelor sport, Toyoda și-a exprimat deja de mai multe ori dorința în diverse interviuri de a renaște cele trei modele sport de succes: Supra, Celica și MR2. Modelul Supra face parte din gama Toyota de aproximativ 3 ani, modelul GR86 poate fi considerat omologul lui Celica însă ceea ce lipsește este un succesor pentru MR2. Inginerul șef de la Toyota, Tesuya Tada, a propus acest succesor în anul 2018 sub forma unui MR2 având motor electric și care ar putea fi atractiv, deși greutatea ar juca un rol decisiv pentru acest model.

Toyota MR2 a fost fabricată în trei generații între anii 1984 până în 2007. Ultima generație (W3) a modelului sport cabrio -targa cu două locuri și cu motor poziționat central, era propulsată de o unitate cu 4 cilindri în linie cu o capacitate de 1,8 litri și 140 CP.

blank
Viitorul Toyota MR2
blank
Viitorul Toyota MR2
blank
Viitorul Toyota MR2
blank
Viitorul Toyota MR2
blank
Viitorul Toyota MR2
blank
Viitorul Toyota MR2

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?