Home Știri Volvo XC90, imagini-spion

Volvo XC90, imagini-spion

de

Având în spate o carieră mult prea îndelungată, Volvo XC90 se pregătește pentru trecerea la o nouă generație.

Spy-Shots of Cars

Cel mai probabil, noul Volvo XC90 va fi prezentat spre sfârșitul acestui an, dar va fi disponibil la vânzare abia din 2015. Luând în considerare că designul modelelor Volvo s-a uniformizat cu puțin timp în urmă, ne așteptăm ca și acest SUV să preia aceleași trăsături. Totuși, nu sunt excluse nici câteva influențe de la Volvo Concept Coupé sau Volvo XC Coupé, prototipuri pe care suedezii le-au prezentat la Salonul auto de la Frankfurt, respectiv la Detroit.

Volvo V40 T5 Cross Country

Marea noutate va consta însă în sistemele de siguranță oferite. Oficialii Volvo afirmă chiar că XC90 va fi una dintre cele mai sigure mașini la momentul lansării. Pentru asta se urmărește introducerea unei noi concepții constructive, ce are ca punct central platforma SPA (Scalable Product Arhitecture). Totul se bazează pe interconectarea majorității sistemelor din mașină, de la cele de siguranță activă și pasivă la cele care supraveghează comportamentul dinamic, precum și de infotainment, pentru a reduce pe cât posibil riscul de accident. De fapt, conducerea Volvo și-a propus ca, până în 2020, toate mașinile din portofoliu să fie suficient de „inteligente“ pentru a fi capabile să evite singure accidentele grave, care ar putea să cauzeze răni ce pun viața în pericol.

În ceea ce privește propulsia, ne putem aștepta la un nou motor alimentat cu benzină, cu cilindreea de 2,0 litri, cu blocul motor confecționat din aliaj ușor și supraalimentare. Acesta ar putea fi propus, în premieră, în compania unei transmisii automate cu opt rapoarte. Nu sunt excluse nici sistemele de propulsie hibride, cu sau fără posibilitatea conectării la priză.

Motoare și transmisii noi pentru Volvo

La interior, accentul va cădea pe același design aerisit, dar elementul central va fi, de data aceasta, un ecran tactil de dimensiuni generoase. Denumit Sensus Connected Touch, noua interfață multimedia va utiliza sistemul de operare Android, întâlnit pe telefoane mobile și tablete, și va permite instalare anumitor aplicații. De asemenea, se are în vedere o conectivitate extinsă și posibilitatea integrării ușoare a altor dispozitive mobile externe.

Articole similare