Home Știri Renault Kwid Concept anunță un mini SUV de la Renault

Renault Kwid Concept anunță un mini SUV de la Renault

de

Dacă în urmă cu o săptămână vedeam primul teaser, astăzi avem și primele imagini pentru Renault Kwid, un concept prezentat în India.

Renault Kwid

Renault Kwid

Renault Kwid este surpriza pregătită pentru Salonul auto de la New Delhi. Acest concept ar putea prefigura un mini-SUV și vine cu o serie de idei foarte interesante. Una dintre aceastea este o dronă. Mașina cu dimensiuni liliputane are un interior inspirat de cuiburile păsărilor și oferă spațiu pentru cinci pasageri.

Renault se extinde în China cu ajutorul Dongfeng

Configurația interiorului este 3+2, nu 2+3, așa cum suntem obișuiți. Șoferul este plasat în poziție centrală, iar în spate există, la limită, loc pentru două persoane. Comenzile futuriste ale diverselor sisteme sunt amplasate în stânga și dreapta volanului. Mai exact, în dreapta avem schimbătorul de viteze, dacă putem să-i spunem așa,  pentru cutia EDC, iar în stânga un ecran tactil. De aici se comandă toate sistemele de confort ale mașinii.

Renault Kwid vine, în premieră mondială, cu un așa numit Flying Companion. Mai exact, de pe tableta din stânga volanului poate fi comandată o dronă. Drona este plasată sub plafon, în partea din spate, odată lansată putând oferi imagini fie din trafic, fie cu terenul şi conformaţia acestuia, pentru distracția din afara drumurilor asfaltate.

Renault România devine partener oficial al COSR

Conceptul Renault Kwid este propulsat de un motor convenţional, un 1,2 l turbo, cu putere neprecizată. Tracţiunea este însă asigurată doar de puntea față. Francezii, însă, spun că acest concept a fost proiectat avându-se în vedere şi echiparea cu un sistem de propulsie electrică, dar şi dotarea cu tracţiune integrală.

Articole similare

Comentarii închise.