Home Știri 6 semne că ai probleme cu suspensia masinii

6 semne că ai probleme cu suspensia masinii

de

De cele mai multe ori sistemul de suspensie al mașinii nu este luat în vizor când vine vorba de reviziile mecanice. Trebuie luat în considerare că sistemul de suspensie, care an după an susține tonele de metal ale vehiculului, se uzează și necesită reparare. Amortizoarele și arcurile sunt părți componente ale suspensiei mașinii.

Unii șoferi sunt de părere că suspensia este pentru a amortiza șocurile, prin urmare reparațiile acesteia nu sunt la fel de importante că alte nevoi de întreținere ale mașinii, precum schimbul uleiului sau al plăcuțelor de frână.

O suspensie uzată te poate împiedică să controlezi autovehicului, în special atunci când pui frână sau iei curbe. Este așadar foarte important să nu ignori întreținerea suspensiei.

Cum știi că este momentul să repari suspensia? De obicei mașină ta îți va spune. Mai jos ai 6 lucruri de care să ții cont.

  1. Un condus anevoios

Daca condusul mașinii nu mai este confortabil, auzi zgomote, simți șocuri, fiecare denivelare a șoselei, corpul tău se zdruncină, așadar ai parte de o plimbare dificilă, este un semn că trebuie să te ocupi de suspensia mașinii.

  1. Pierderea controlului în curbe

Cu un sistem de suspensie afectat, vei simți adesea nevoia să tragi cu putere de volan când faci o curbă. Denotă că vehiculul nu mai rămâne stabil față de forță centrifugă a unui viraj, mărindu-se astfel riscul unui răsturnări. Dacă ai simțit această senzație, este momentul să mergi într-un service auto.

  1. Frânare dificilă

Daca atunci când pui frână simți că mașină se balansează în sus și în jos, este un semn că amortizoarele nu funcționează cum trebuie. Un astfel de comportament al autovehicului îți afectează abilitatea de a putea să o oprești rapid. Deci un sistem de suspensie defect crește timpul de frânare cu până la 20%.

  1. Uzura anvelopelor

Analizeaza cu atenție anvelopele, dacă observi o presiune inegală, rezultă că sistemul de suspensie nu menține autovehiculul în mod uniform, prin urmare pune presiune mai mare pe unele roti.

  1. Pierderea de lichid

Uita-te sub vehicul la amortizoare. Dacă prezintă pete, există șanse să se scurgă lichid din amortizoare, așadar nu funcționează corect. Este timpul să le inlocuiesti.

  1. Testul de balans

Daca bănuiești că suspensia nu funcționează cum trebuie, încearcă un test simplu. Ieși din mașină, îndreaptă-te spre capotă și lasă-te cu toată greutatea pe ea, sări de câteva ori apoi ridică-te. Repetă acest lucru și pe capotă din spate. În cazul în care mașină continuă să se balanseze mai mult de 2-3 ori după ce te-ai ridicat, rezultă că suspensia este uzată.

Sursa foto: Teaamonth.com

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.