Home Știri Subaru anunță WRX STI Final Edition pentru Anglia

Subaru anunță WRX STI Final Edition pentru Anglia

de Aurel Niculescu

Odată cu viitoarea materializare a planurilor eco ale autorităților din diverse state Europene, șansele sunt din ce în ce mai reduse ca modele de performanță de nișă precum Subaru WRX STI să supraviețuiască prea mult pe Bătrânul Continent.

Astfel, noua serie limitată WRX STI oferită în doar 150 de exemplare exclusiv în Marea Britanie ar putea marca nu doar obișnuitul rămas bun pentru generația actuală – ci potențial sfârșitul unei ere. Chiar dacă sedan-ul WRX STI nu mai poartă și numele Impreza, în mod clar istoria sa este intrinsec legată de modelul de raliu care făcea legea în WRC în anii 1990 – astfel încât fanii săi vor avea destule motive de tristețe odată ce toate exemplarele Final Edition se vor fi epuizat.

Pentru a marca cum se cuvine această tristă despărțire, Subaru a operat modificări destul de pronunțate – de la o bară față redesenată cu o grilă centrală din plastic negru și de dimensiuni sporite pentru a îmbunătăți răcirea propulsorului la jante mai mari de 19 inch ce ascund frânele Brembo cu etrieri de frână galbeni. Nici interiorul nu a rămas neatins, cu inserții din plastic negru high gloss, cusături și zone roșii pe tapiserie dar și centuri de siguranță în aceeași culoare. Există inclusiv un nou display multifuncțional deasupra planșei de bord, acum cu dimensiunea crescută la 5,9 inch – în timp ce sistemul de infotainment include radio DAB și o cameră pentru marșarier.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.