Home Știri Curentul „woodie” se întoarce în viziunea modernă a Gray Design

Curentul „woodie” se întoarce în viziunea modernă a Gray Design

de Aurel Niculescu

Cu decade în urmă Americanii înțelegeau luxul în segmentul break-urilor un pic altfel – lemnul placa nu doar panourile de la bord, ci și pe cele exterioare – influențele nautice fiind desigur ușor de recunoscut.

Dacă modelele woodie clasice sunt desenate evident în spiritul tendințelor anilor 1930-1940, echipa Gray Design a decis să ne ofere viziunea sa modernistă asupra renașterii posibile a acestui curent, reunită sub forma unui trio de concepte. Firma Suedeză este faimoasă pentru design-urile sale ce ating cam orice formă a transportului, de la supercar-uri la yacht-uri, iar ei par acum deciși să reunească totul la un loc. Colecția Hydra include astfel nu doar un concept car Hydra, ci și Hydrafoil – o barcă de tip hydrofoil (cu aripă portantă) sau motocicleta Hydros. Aceasta din urmă pare a fi și cea mai aproape de materializare, un proiect in-house ce folosește drept bază tehnică de pornire trenul de rulare al unei motociclete electrice Zero.

Restul colecției Hydra este din păcate un simplu exercițiu de design, inclusiv spectaculoasa Hydrafoil, o ambarcațiune de 31 de picioare (9,5 metri) dotată cu elemente avansate și o atmosferă de lux datorită panourilor woodie. Mai exact, aripa frontală poate fi ajustată de până la 32 de ori pe secundă, are scaune de limuzină, display-uri multiple pentru infotainment sau navigație și, desigur, un set unicat de bagaje. Propulsia este asigurată de un motor electric de 100 CP, ce permite o viteză maximă de 40 de noduri (75 km/h) și autonomia asigurată de bateriile Li-Ion este de 72 km. Nu în ultimul rând conceptul Hydra duce creațiile woodie în viitor, fiind un roadster dotat cu un sistem de propulsie electric marca NEVS (compania Chineză ce odinioară avea dreptul de a produce automobile Saab) de 450 CP.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.