Home Știri Hennessey Venom F5 este adevăratul star al SEMA

Hennessey Venom F5 este adevăratul star al SEMA

de Aurel Niculescu

Producătorii auto s-au aruncat cu tot ce au mai bun în joc la SEMA, însă atât ei cât și toți ceilalți producători aftermarket vor fi desigur eclipsați de o singură prezență – Hennessey Venom F5.

Practic, hypercarul american întruchipează cel mai bine spiritul show-ului SEMA desfășurat anual în Las Vegas – este un automobil realizat în casă de un tuner cu experiență și cu performanțe ce frizează imposibilul… Ca să ne facem o idee, viteza maximă potențială înaintată de tuner-ul texan este de… 301 mph – adică 484 km/h, peste recordul absolut de viteză deținut de ceva ani de Bugatti Veyron. Iar enormitatea premisei din spatele Venom F5 este chiar mai substanțială – Venom F5, la fel ca predecesorul Venom GT, vrea să se bată de la egal la egal cu „monstrul” Bugatti Chiron, ce se pregătește el însuși pentru doborârea recordului deținut de propriul predecesor. Iar Hennessey vrea să facă asta fără a deține miliardele grupului VW…

În schimb, Venom F5 are tot ce este necesar pentru a-l alătura unor producători boutique precum Koenigsegg sau Pagani – inclusiv procesul de creație realizat complet în casă (Venom GT avea la bază un șasiu Lotus). Avem astfel șasiu și caroserie din fibră de carbon, dar și un propulsor unicat biturbo V8 din aluminiu de 7,4 litri ce dezvoltă nu mai puțin de 1600 CP și 1762 Nm – totul fiind trimis roților spate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șapte trepte.

Pentru puriști – a se citi „nebuni”, Hennessey (un purist, așa cum se autodescrie) oferă și opțiunea cutiei de viteze manuale, cu precizarea că șoferul se va lupta cu sistemul de control al tracțiunii controlat prin GPS inclusiv la viteze de 225 km/h! Cu un design extraterestru ce servește funcției aerodinamice (0.33Cd față de 0.44 Cd la Venom GT și 0.38 Cd la Chiron), cifrele avansate de constructor sunt absolut… fabuloase: 300 km/h în 10 secunde și 400 km/h în mai puțin de 20 secunde. Oare mai are rost să vorbim despre cabina îmbrăcată în piele, Alcantara, fibră de carbon și dotată cu interfață Apple iPad?!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.