Home Știri Alexandra Marinescu debutează în Formula 4

Alexandra Marinescu debutează în Formula 4

de

15 ani și 52 de zile. Atât va avea Alexandra Marinescu la debutul în Formula 4 (MSA Formula) pe circuitul Brands Hatch, din Marea Britanie. Prima româncă din competițiile de monoposturi va concura pentru echipa Falcon Motorsport.

27b157e6-26db-4436-9e39-f916d5e979cd

După două sesiuni de teste pe circuitul de la Brands Hatch, Alexandra Marinescu se află în fața debutului în noua competiție de monoposturi, susținută de Federația Internațională a Automobilului (FIA), singura care permite înscrierea la start a unor piloți care au împlinit 15 ani. Alexandra Marinescu a semnat un contract cu echipa Falcon Motorsport și va fi colegă de echipă cu pilotul britanic Darius Karbaley, 17 ani, care vine din karting. „Din păcate, nu am testat prea mult înaintea primei etape, așa că voi aborda totul pas cu pas și voi încerca să mă acomodez cât mai repede cu monopostul. Sunt sigură că cei din echipa Falcon Motorsport mă vor susține și mă vor ajuta să progresez pe parcursul acestui weekend“, a spus Alexandra Marinescu, înaintea plecării în Marea Britanie.

În MSA Formula, noua competiție de Formula 4 care se desfășoară după regulile impuse de FIA, sunt programate câte trei curse în fiecare weekend din calendar, iar la startul primei etape vor fi 20 de piloți. „Sunt încântat că am reușit să semnăm un contract cu Alexandra și că va concura pentru Falcon Motorsport. Totul s-a întâmplat foarte târziu, dar ea are un mare potențial, și scopul nostru este să o ajutăm să se dezvolte. La Brands Hatch va fi o provocare să țină pasul cu ceilalți piloți care au participat la toate sesiunile de teste din presezon, dar am încredere că va învăța foarte repede și că îi va surprinde pe mulți cu evoluția sa“, a spus Nick Streatfield, directorul echipei Falcon Motorsport.

76c62e59-cd24-47a0-9453-659207738945

În MSA Formula, monoposturile au un șasiu construit de francezii de la Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de 160 CP. În competiția britanică, Hankook este unicul furnizor de pneuri. Sezonul 2015 include în total 10 etape și se desfășoară ca o competiție suport pentru Campionatul Britanic de Turisme, una dintre cele mai populare competiții auto din Anglia. „Sezonul 2015 va fi unul în care trebuie să acumulez cât mai multă experiență, să învăț circuitele, să mă acomodez cu tot ce ține de participarea în acest campionat. Sunt pregătită să învăț și să mă dezvolt pas cu pas pentru a obține rezultate din ce în ce mai bune. Sunt unul dintre piloții cu cea mai puțină experiență de teste din campionat, dar acest lucru mă ambiționează și mai mult. Aș vrea să le mulțumesc celor de la Rombat, Raiffeisen Leasing și Teraplast pentru susținerea din acest sezon și îmi doresc să revin din Marea Britanie, după acest weekend, cu primele puncte“, a mai zis Alexandra Marinescu.

Articole similare