Home ȘtiriProiecte secrete Alfa Romeo plănuiește lansarea unui SUV din segmentul mare

Alfa Romeo plănuiește lansarea unui SUV din segmentul mare

de George Grosu
blank

Dezvoltarea unui model SUV Alfa Romeo pentru segmentul mare, a fost dezvăluit recent chiar de managerul general de la Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, într-un interviu recent acordat publicației Autoweek. Viitorul model se pare că va purta denumirea Castello.

Un nou model SUV Alfa Romeo din segmentul mare se pare că va fi prezentat într-un final și va purta numele Castello. Acest lucru a fost confirmat recent chiar de către CEO-ul de la Alfa Romeo, în cadrul unui interviu acordat de către publicația olandeză Autoweek. Jean-Philippe Imparato a declarat: „Nu am spus nimănui până acum, dar din moment ce vrem să fim brandul premium global al grupului auto Stellantis și din moment ce toată lumea cunoaște marca noastră, dorim să dezvoltatăm un nou model SUV care va concura în segmentul mare.”

Prin urmare, odată cu prezentarea recentă a modelului Alfa Romeo Tonale, managerul brandului italian are în plan lansarea în câțiva ani de noi modele pentru a concura în segmentul superior. Astfel, Jean-Philippe Imparato vizează să concureze cu unul dintre modelele de succes ale segmentului SUV-urilor din segmentul E, precum BMW X5 : „Vizăm modele premium precum BMW X5, X6 și Seria 7”. Modele care sunt foarte apreciate și, mai presus de toate, cu o rentabilitate ridicată.

Managerul Imparato nominalizează BMW, indicând producătorul auto german drept punct de referință pentru Alfa Romeo, nu numai în ceea ce privește gama de modele, ci și în ceea ce privește prețul. „Prețul nu este un instrument de vânzare, este o pârghie de îmbunătățire a poziționării unui brand” declarase în urmă cu aproximativ o lună managerul brandului italian și anunțul recent a unui nou model SUV din segmentul E se pare că va urma această filozofie.

Momentan este încă prea devreme să știm cum va fi acest viitor model SUV dar „Începem să-l modelăm”, a spus CEO-ul Alfa Romeo pentru olandezii de la Autoweek, dar știm că va fi lansat până în anul 2027. Un an special pentru companie, conform planurilor strategice care începând din 2027, Alfa Romeo va produce doar modele cu propulsie electrică. Acest lucru înseamnă deci că, modelul concurent  pentru BMW X5 al lui Alfa Romeo va fi unul cu zero emisii, bazat pe platforma tehnică STLA Large a grupului auto multinațional Stellantis, pentru care se vorbește de o autonomie de până la 800 km.

Va fi un model care va fi comercializat inclusiv pe piața chineză, unde modelele din clasele superioare sunt extrem de populare și unde modelele cu propulsie electrică beneficiază de o imagine mult mai consolidată decât în ​​Europa.

„Rămânem acolo unde suntem sau mergem în cel mai profitabil segment din lume?”, a întrebat chiar Jean-Philippe Imparato. Răspunsul a sosit rapid tot de la el și va avea forma unui SUV cu o lungime de aproximativ 5 metri. Acestui viitor SUV din segmentul E i s-ar putea alătura apoi în gama și un model sedan clasic din clasa superioară care va fi poziționat deasupra următoarei generații a modelului Giulia care după cum se știe concurează în segmentul mediu-superior.

În timpul interviului acordat publicașiei olandeze, managerul Imparato ar fi prezentat și câteva schițe ale viitorului model SUV Alfa Romeo din segmentul subcompact, cunoscut deocamdată sub numele de Alfa Romeo Brennero, dar numai după ce i-a rugat pe jurnaliștii olandezi să promită că nu vor oferii detaliile dezvăluite de acesta despre acest model și pe care promisiune, jurnaliștii olandezi au confirmat-o.

Totuși, ceea ce acum pare sigur este că baza tehnică pentru viitorul Alfa Romeo Brennero va fi platforma CMP-ul de origine PSA, capabilă să găzduiască atât motoare clasice pe benzină, cât și unități 100% electrice. Mulțumită acestei arhitecturi, primul model Alfa Romeo cu propulsive electrică din istoria brandului italian  va prinde viață în 2023.

Foto: Alfa Romeo; Schulte Design

blank
Jean-Philippe Imparato
blank
Alfa Romeo plănuiește lansarea unui SUV din segmentul mare
blank
Schițe cu un viitor model SUV Alfa Romeo
blank
Imagine computerizată cu viitorul Alfa Romeo Giulia
blank
Imagine computerizată cu viitorul Alfa Romeo Stelvio

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?