Home Știri Audi A3 Sedan, primele informații oficiale

Audi A3 Sedan, primele informații oficiale

de

Cea de-a treia versiune de caroserie a noului Audi A3 și, totodată, prima în trei volume din întreaga istorie a compactei germane debutează la Salonul auto de la New York.

Audi S3 Sedan

Dedicată în special clienților din SUA și China, noua versiune de caroserie în trei volume este cu 22 mm mai lungă, cu 11 mai lată și cu 9 mai scundă decât Sportback. Grație dimensiunilor superioare, volumul portbagajului a crescut de la 380 la 425 de litri, iar spațiul la picioare pentru pasagerii din spate a rămas la fel de generos.

Evident, Audi A3 Sedan este construit pe baza aceleiași platforme modulare MQB, ampatamentul fiind chiar identic cu al versiunii A3 Sportback. De asemenea, paleta de propulsoare, precum și majoritatea dotărilor de siguranță și confort sunt preluate de la frații cu trei sau cinci portiere. Noul model își propune să impresioneze publicul încă de la prima apariție, și debutează chiar în versiunea sportivă S3. Aceasta are sub capotă un motor de 2,0 litri, cu supraalimentare turbo și injecție directă, ce asigură 300 CP și performanțe dinamice de invidiat, dar oferta nu îi scapă din vedere nici pe cei care pun mai mult accent pe consumul redus de combustibil.

Audi Q3 RS

La începutul gamei de propulsoare se găsește 1.4 TSI care, grație sistemului de dezactivare a cilindrilor centrali și a sistemului stop/start, consumă doar 4,7 l/100 km, adică echivalentul degajării a 109 g de CO2 la 100 km. Mai sportiv, cu o accelerație până la 100 km/h în 7.3 secunde, 1.8 TSI consumă 5,6 l/100 km și are emisii de CO2 de 129 g/100 km. Iubitorii dieselurilor au ca singură opțiune motorul 2.0 TDI de 150 CP.

Având deocamdată un singur concurent, în persoana coupé-ului cu patru uși Mercedes CLA, Audi A3 Sedan adoptă linii de design ceva mai îndrăznețe, dar nu face concesii atât de mari ca rivalul său în privința laturii practice. De asemenea, Audi plusează la capitolul dotări și propune o listă de opționale ce include faruri full-LED și posibilitatea conectării la internet prin sistemul Audi connect, ce permite transformarea mașinii într-un hot spot.

În Europa, A3 Sedan va fi disponibil la vânzare din vara acestui an și va avea un preț de bază de aproximativ 25.000 de euro.

Articole similare

Comentarii închise.