Home Știri Bentley va avea doar modele electrice începând cu anul 2030

Bentley va avea doar modele electrice începând cu anul 2030

de Dan Damian
Bentley Beyond 100

Bentley și-a prezentat planurile de viitor, incluse în strategia Beyond 100, care presupune doar modele cu propulsie electrică începând cu anul 2030.

Bentley, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați constructori de automobile de lux și-a stabilit niște termene foarte dure pentru trecerea la mașinile complet electrice, în condițiile în care, acum, este unul dintre marii producători de motoare V12 pentru gama sa de automobile.

Bentley Beyond 100

Conform strategiei Beyond 100, Bentley va avea doar versiuni PHEV și electrice până în 2026, iar din 2030 toate modelele Bentley vor fi strict cu motoare electrice. Programarea acestui plan foarte îndrăzneț arată astfel:

  • până în 2023, fiecare model Bentley va avea o versiune hibridă.
  • în 2025 este programat primul model Bentley cu motorizare electrică.
  • în 2026 Bentley va oferi doar modele PHEV și electrice.
  • din 2030, constructorul britanic va oferi doar modele electrice.

Anul trecut, uzina Bentley din Crewe a devenit prima uzină a unui producător de mașini de lux din Marea Britanie care a fost certificată ca fiind neutră la nivelul emiisilor de CO2 de către Carbon Trust. Asta după 20 de ani în care Bentley a implementat soluții inovatoare, cum ar fi reciclarea apei utilizate în departamentul de vopsitorie, instalarea a 10.000 de panouri solare (în prezent uzina are 30.000 de panouri solare) și trecerea la surse regenerabile de obținere a electricității.

Bentley Beyond 100

Nici furnizorii nu scapă de acest plan. Până la finalul anului, fiecare dintre aceștia va fi auditat pentru a se vedea cât poluează pentru a produce piesele necesare pentru automobilele Bentley.

La acest moment, Bentley are o gamă formată din 4 automobile: Continental GT, Bacalar, Flying Spur și Bentayga. Toate sunt echipate cu motorizări V8 sau W12.

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.