Știri Tehnologie

BMW a dezvăluit noul său cockpit digital la „BMW Group Digital Day 2018”

În cadrul evenimentului Digital Day 2018, BMW Group a oferit o perspectivă cuprinzătoare asupra dezvoltării actuale a produselor, a conceptelor tehnologice, a inovațiilor și a proceselor de producție care vor sta la baza propriului viitor al mobilității.

Cea mai importantă noutate prezentă la eveniment a fost cu siguranță vizionarea în avanpremieră a noului „Operating System 7.0” – ce cuprinde și viitorul instrumentar de bord complet digital ce va fi implementat în curând pe modele precum noua generație Z4, Seria 7 facelift, Seria 8 și marele SUV X7 înainte de a se generaliza pe tot cuprinsul gamei. Regândit de acum ca panou complet digital, instrumentele de bord vor avea spațiu pentru „a afişa o secţiune a hărţii de navigaţie, precum şi conţinut suplimentar, selectabil individual. În acelaşi timp, acesta formează un panou de afişare continuu şi uniform, cu Control Display din consola centrală, care a fost optimizat suplimentar pentru a oferi o operare tactilă intuitivă, şi vizualizează conţinutul în timp real pentru până la 10 pagini ale meniului principal liber configurabil, fiecare conţinând între două şi patru panouri,” conform declarației de presă a producătorului.


În plus, cu sistemul de operare 7.0, utilizatorul poate alege cum să implementeze comenzile – controlerul iDrive, controlul tactil, controlul vocal şi control prin gesturi. Alte noutăți importante ale „Digital Day” au inclus promisiunea că „BMW Group lucrează deja la tehnologii care vor contribui la valorificarea potenţialului complet al 5G. Obiectivul este de a putea oferi sisteme şi funcţii bazate pe 5G de îndată ce standardul devine disponibil comercial peste câţiva ani în automobilele de serie.” De asemenea, constructorul a mai prezentat și ultimele progrese în domeniul inteligențelor artificiale, al realității „mixte” (BMW combină dezvoltarea prototipurilor reale cu simularea virtuală), precum și conectivitatea de tip V2V (vehicle to vehicle) ce permite transmiterea avertizărilor privind pericolele locale către automobilele conectate inteligent, printre altele.