Home Auto util BMW and MINI Driving Experience – 40 de ani de tradiţie pentru prima şcoală de pilotaj a unei mărci auto

BMW and MINI Driving Experience – 40 de ani de tradiţie pentru prima şcoală de pilotaj a unei mărci auto

de

Acum 40 de ani, BMW a devenit primul constructor auto care a oferit conducătorilor ocazia de a-şi îmbunătăţi calităţile la volan şi continuă să o facă de atunci. În 2011, ceea ce a început ca “şcoală de pilotaj” a fost reconfigurat în cadrul “BMW and MINI Driving Experience”, oferind experienţe de condus cât se poate de variate.

De la derapaje pe gheaţă şi zăpadă şi urmărirea trasei ideale pe circuit, până la tururi prin decoruri pitoreşti – BMW and MINI Driving Experience oferă un spectru larg de cursuri de pregătire care să fie potrivite deopotrivă pentru novici şi avansaţi. Ideea de bază din spatele cursurilor a rămas aceeaşi de-a lungul acestor 40 de ani: învăţarea modului în care să conducă eficient automobilul într-o gamă largă de situaţii de condus – uneori, critice – va permite participanţilor să ajungă dincolo de condusul zilnic cu aptitudini şi supervizare bine pregătite.


Istorie
În anii ’70, sub conducerea lui Jochen Neerpasch, BMW M GmbH avea să vină cu multe concepte revoluţionare în industria auto – aşa cum erau sedanurile ultra-sportive de stradă, revoluţionarul proiect BMW Art Cars sau un program complex de formare al juniorilor în cursele de maşini. Tot Neerpasch avea să vină cu conceptul de pregătire fizică şi psihologică pentru piloţi în motorsport. Şi, ca o continuare a acestui proiect, pe 22 aprilie 1977, după mai bine de un an de pregătiri, se năştea BMW Fahrer Training, cu faimosul pilot de raliuri Rauno Aaltonen, supranumit „The Rally Professor”, instructor şef. Bazele acestui program se regăsesc şi astăzi în proiectul modern „BMW and MINI Driving Experince”.

Portfoliu
BMW and MINI Driving Experience oferă un spectru larg de cursuri de pregătire care să fie potrivite atât pentru novici, cât şi pentru avansaţi. Pe lângă gama diversă de cursuri în cele mai noi automobile BMW, cursurile de pregătire MINI şi cursurile pentru motociclişti sunt şi ele disponibile. De asemenea, BMW Customised Experience oferă ocazia de a reuni un eveniment personalizat individual din întreaga gamă de automobile, locaţii şi cursuri de pregătire.

BMW and MINI Driving Experience este divizat în următoarele elemente:

 • BMW Driving Experience
 • BMW Safety Experience: cursuri de pregătire în siguranţa conducătorului – şi pentru conducători începători.
 • BMW i Experience: cursuri de pregătire cu modelele BMW i, BMW i3 şi BMW i8.
 • BMW M Experience: cursuri de pregătire pe circuit şi în derapaj cu automobile BMW M.
 • BMW Snow and Ice Experience: cursuri de pregătire pe zăpadă şi gheaţă în Austria şi Suedia.
 • BMW Tour Experience: expediţii exclusive prin Namibia şi Africa de Sud cu BMW X5.
 • BMW Professional Driver Experience: cursuri de pregătire specială pentru conducători profesionişti.
 • BMW Riding Experience
 • BMW On Road Experience: cursuri de pregătire pentru motociclete de stradă
 • MINI Driving Experience
 • Cursuri de pregătire cu automobile MINI
 • BMW Customised Experience (inclusiv Pregătire Personală)
 • Evenimente corporate, stimulente, tururi sau pregătire personală adaptată în funcţie de cerinţele individuale ale clientului.

Pregătirea instructorilor
Potenţialii instructori BMW and MINI Driving Experience trebuie mai întâi să parcurgă un amplu program de pregătire part-time, pentru care există un proces riguros de selecţie. La urma urmei, cerinţele instructorilor calificaţi vor fi ridicate. Pe lângă cunoştinţele tehnice, nivelurile ridicate de aptitudini în condus şi experienţă în gestionarea produselor BMW Group, instructorii aspiranţi trebuie să aibă şi calităţile personale necesare pentru comunicarea eficientă a competenţei lor. Prin urmare, participanţii în programul de formare a instructorilor sunt familiarizaţi în detaliu cu filosofia educaţională şi instructivă din spatele cursurilor de pregătire şi a tururilor. Ei învaţă cum să identifice punctele forte şi cele slabe ale participanţilor la curs şi cum să asigure, cât mai eficient posibil, un rezultat de învăţare de succes.

Legături româneşti
Un membru cu o experienţă în echipa BMW Dand MINI Driving Experince şi unul dintre puţinii instructori la nivel mondial responsabili cu pregătirea altor traineri, este Claudiu David. Pilot de raliuri, Claudiu organizează de 10 ani evenimente de condus pentru BMW şi MINI, iniţial la nivel naţional, apoi internaţional. Totodată a fost protagonistul mai multor proiecte de presă, printre care dubla traversare a României cu un plin de combustibil, cu un BMW 520d xDrive.

Internaţionalizare
În prezent, BMW oferă programe active de condus în peste 30 de ţări de pe cinci continente. BMW M susţine evenimentele Driving Experience locale de pe mapamond prin oferirea instrucţiunilor de pregătire, precum şi clădirile şi spaţiile necesare pentru a crea standarde omogene de siguranţă şi calitate pentru BMW Driving Experience. Din 1997, în cadrul Academiei BMW Instructor internaţionale, instructorii săi sunt pregătiţi în conformitate cu standardele globale şi sunt menţinuţi la un nivel înalt printr-un proces intens. Dacă au succes, ei primesc certificarea oficială “Official Partner of M”. În prezent, BMW Driving Experience din Olanda şi SUA sunt certificate drept centre de excelenţă. Olanda a deschis drumul în 2015, urmată, la începutul anului 2017, de cele două BMW Performance Center americane – pentru coasta de est la Spartanburg şi pentru cea de vest la Palm Springs. Mai multe BMW Driving Experience de pe mapamond se află, în prezent, în proces de certificare.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.