Home Știri BMW a produs la Leipzig automobilul cu numărul 1.500.000

BMW a produs la Leipzig automobilul cu numărul 1.500.000

de

De pe linia de asamblare a uzinei BMW din Leipzig a ieşit automobilul BMW cu numărul 1,5 milioane, un model BMW Seria 2 Active Tourer de culoare alpine white.

Foto: Martin Klindtworth - fotomartinklindtworth.de

Automobilul-aniversar a fost livrat unui client din landul Baden-Württemberg. De la începutul lunii iulie, BMW Seria 2 Active Tourer este produs exclusiv la uzina BMW din Leipzig, pentru piaţa mondială. La finalul lunii septembrie, noul model şi-a făcut debutul oficial pe piaţa din Europa.

Dr. Milan Nedeljkovic, directorul uzinei BMW din Leipzig, s-a declarat onorat de această performanţă a angajaţilor. „Sunt foarte mândru de echipa noastră. După aproape 10 ani de la deschiderea fabricii, ne putem lăuda cu producţia a 1,5 milioane de automobile. Suntem bine poziţionaţi şi la fel va fi în viitor, astfel încât împreună cu angajaţii noştri să continuăm povestea de succes a uzinei din Leipzig“.

Test: BMW X5 xDrive25d

Per total, volumul zilnic de producţie a uzinei din Leipzig este de aproximativ 750 de automobile. Pe lângă BMW Seria 2 Active Tourer, tot aici sunt fabricate BMW Seria 2 Coupé, BMW X1 şi versiunea cu cinci uşi a modelului BMW Seria 1. În septembrie 2013 a început şi producţia automobilului electric BMW i3. În mai 2014 a urmat producţia de serie pentru BMW i8, un automobil sport cu propulsie hybrid plug-in. Jens Kohler, preşedintele Consiliului angajaţilor din Leipzig, a apreciat în mod special perspectivele foarte bune ale uzinei: „Mă bucur că, datorită numărului tot mai mare de angajaţi, uzina din Leipzig poate produce automobile de avangardă“.

BMW, workshop de tehnologii

Uzina BMW din Leipzig se numără printre fabricile cele mai moderne şi cu cea mai bună dezvoltare durabilă ale constructorului german. De la începutul producţiei de serie, în martie 2005, BMW Group a investit peste două miliarde de euro în uzină. Per total, în ultimii 3 ani au fost angajate peste 1400 de persoane. Astfel, totalul angajaţilor BMW depăşeşte plafonul de 4000 de oameni.

Articole similare

Comentarii închise.