Home Știri BMW X5, surprins în teste

BMW X5, surprins în teste

de

Cea de-a treia generație va crește în dimensiuni și, cel mai probabil, va debuta în această toamnă, la Salonul auto de la Frankfurt.

BMW X5 spion spy

 

Surprinsă cu un camuflaj destul de sumar, noua generație a SUV-ului X5 confirmă mai toate așteptările: are dimensiuni exterioare evident majorate și utilizează elemente de design regăsite și la alte modele din portofoliu, în specia Seria 5 și X3. Spatele alungit a creat suficient spațiu pentru adoptarea unui al treilea rând de locuri, lucru solicitat intens de clientela americană, iar platforma tehnică se pare că este împrumutată de la Seria 5. Astfel, în ciuda gabaritului majorat, greutatea totală ar putea scădea cu până la 100 kg.

Pentru propulsie, vor fi propuse în special motoare cu șase cilindri în linie, precum și un V8 alimentat cu benzină, la fel ca la modelul surprins în teste. De asemenea, e așteptată o versiune hibridă dezvoltată pe baza motorului de 3,0 litri alimentat cu benzină, ca la Seria 7, și nu sunt excluse nici motoare cu patru cilindri în linie – atât diesel, cât și benzină. Toate versiunile de motorizare vor fi echipate cu sistem de tracțiune integrală xDrive, iar transmiterea puterii va cădea în sarcina cutiei de viteze automată cu opt trepte și cinci ambreiaje multidisc.

Articole similare