Home ȘtiriIndustrie Carieră finală pentru bestseller-ul Volkswagen Passat

Carieră finală pentru bestseller-ul Volkswagen Passat

de George Grosu
blank

Deși într-o primă fază a fost oprită doar temporar, producția berlinei Volkswagen Passat B8 a fost recent stopată definitiv de către producătorul auto german. În schimb, varianta break cunoscută ca Passat Variant a fost păstrată pentru că înregistrează vânzări mult mai bune.

Lansarea modelului Arteon facelift din același segment de piață a reprezentat un alt factor decisiv în luarea acestei decizii de către conducerea Volkswagen. La aceasta s-a mai adăugat și criza semiconductorilor, care continuă să afecteze serios producția de automobile la nivel mondial.

Comercializată începând din anul 2014, cea de-a opta generație (B8) a popularului model Passat, a beneficiat în anul 2019 de un facelift. O nouă generație a modelului urmează să fie dezvăluită în anul 2023. Așadar, decizia stopării producției a fost luată practic un an înainte de debutul viitoarei generații a modelului din segmentul de piață D. Despre o primă idee despre stilul și tehnologia viitoarei generații Passat ne-am putut face odată cu prezentarea recentă a conceptelor ID. Vizzion și ID. Space Vizzion.

Cu această decizie conducerea de la Volkswagen dorește să eficientizeze gama sa, menținând pe piață doar varianta de caroserie break care a înregistrat vânzări mult mai bune decât varianta berlină. În ultimii trei ani, când modelul a dispus de un restyling, rezultatele vânzărilor indică un raport de aproximativ 2:1 în favoarea lui Variant.

Un alt motiv care a influențat luarea acestei decizii la nivel înalt în ceea ce privește stoparea cu un an înainte a producției lui VW Passat sedan îl reprezintă existența modelului Arteon care este poziționat în același segment în gama Volkswagen și care a fost revizuit complet în vara anului 2020.

Modelul Volkswagen Arteon, oferă un nivel comparabil de spațiu la interior, o listă de dotări asemănătoare și o gamă de motorizări similară cu cea a modelului Passat, însă este semnificativ mai scump. În plus modelul Arteon este propus clienților și în varianta Shooting Brake (un break de lifestyle) care continuă să fie comercializată alături de modelul Passat Variant.

Oficialii producătorului din Wolfsburg nu au anunțat încă o dată pentru stoparea producției modelului Volkswagen Passat Variant însă, este cunoscut faptul că, în cursul anului 2023 își va face debutul oficial noul model Volkswagen Aero-B, un sedan cu propulsie 100% electrică dezvoltat pe cunoscuta platformă modulabilă MEB și care se dorește a fi varianta cu propulsie electrică a viitorului model Passat.

blank
Volkswagen Passat B8
blank
Concept Volkswagen ID. Space Vizzion
blank
Concept Volkswagen ID. Space Vizzion
blank
Concept Volkswagen ID. Space Vizzion
blank
Cockpit
blank
Schema tehnică

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?