Home Auto util Ce tipuri de mașini sunt potrivite pentru mediul urban

Ce tipuri de mașini sunt potrivite pentru mediul urban

de Doinita Stanciu
mașini
Ai o viață activă, care se desfășoară în mare parte în zona urbană? Este firesc ca mașina pe care o alegi să ți se potrivească și să răspundă cât mai bine nevoilor tale. Ți-am pregătit în continuare câteva idei de mașini perfecte pentru oraș, care se pot adapta stilului tău de viață, simplificându-ți drumurile de zi cu zi. Descoperă mai jos cum alegi automobilul potrivit și ce ar trebui să verifici înainte de a-l achiziționa.

Mașini compacte – pentru o călătorie dinamică

În orașul aglomerat ai nevoie de viteză de reacție și de cât mai multă agilitate. În plus, pentru că uneori trebuie să schimbi banda, să intri pe străzi înguste sau să parchezi în spații limitate, este bine să conduci o mașină de mici dimensiuni. La dimensiunile reduse, adaugă și acele caracteristici auto care să îți permită să șofezi relaxat, cum ar fi funcțiile de asistență, ce te ajută să eviți eventualele coliziuni, sau camerele și senzorii care te ajută să parchezi mai ușor.

Opel Corsa-e este un exemplu perfect de automobil cu care poți străbate orașul simplu, sigur și comod. În plus, vine cu un avantaj pe care merită să îl iei în calcul: faptul că este o mașină electrică, pe care o poți conduce fără emisii. Autonomia acestui model este una excelentă, de până la 352 de kilometri, ceea ce înseamnă că drumurile zilnice nu vor fi o problemă. În doar 30 de minute poți încărca bateria la 80%, astfel încât să poți merge fără griji la serviciu, la cumpărături, în vizite și oriunde mai ai nevoie să ajungi pe parcursul unei zile.

Nivelul de zgomot produs de mașină este minim, permițându-ți să te bucuri de drumuri relaxante. Pentru un plus de siguranță, Corsa-e poate fi prevăzută cu frânare automată de urgență în oraș, pe bază de radar, iar pe timp de noapte mașina poate frâna inclusiv în cazul bicicletelor. Bateria mașinii este montată sub rândurile scaunelor din față și spate, pentru a-ți oferi spațiu maxim în portbagaj, dar și pentru a susține un centru de gravitate scăzut pentru mai mult dinamism. Iar pentru că traficul poate însemna un consum destul de ridicat, din cauza frânelor dese, Opel Corsa-e utilizează sistemul de frânare regenerativă, ce recuperează energia pierdută în timpul frânării și o transformă în și mai multă autonomie.

Mașini de familie – pentru drumuri zilnice alături de cei dragi

Dacă până acum am pus accentul pe mobilitate, sustenabilitate și mașini urbane compacte, e util să vedem și variante potrivite pentru persoanele cu familii numeroase. În cazul în care plecați împreună de acasă, pentru a duce copiii la școală și apoi vă îndreptați către biroul fiecăruia, poți avea în vedere și o mașină de familie, cum ar fi Opel Astra Plug-in hybrid, un automobil intuitiv și elegant, perfect pentru mediul urban, dar și pentru deplasările pe distanțe mai lungi. Automobilul beneficiază de un motor termic eficient, ce funcționează împreună cu un motor electric puternic, pentru a-ți oferi călătorii line și eficiente. Iar pentru că îți povesteam anterior despre Opel Corsa-e, e bine să știi că și acest model e potrivit pentru întreaga familie. Dimensiunile sale reduse sunt perfecte pentru oraș, însă asta nu înseamnă că nu ai la dispoziție spațiu și confort pentru 4-5 persoane. În materie de siguranță, dinamică și eficiență, acest automobil poate fi alegerea perfectă pentru tine și cei dragi în 2022.

Crossover

Un crossover îmbină aspectul unui SUV cu caracteristicile unei mașini de oraș. De aceea, un astfel de automobil poate fi soluția perfectă pentru drumurile zilnice, dar și pentru excursii. Dacă pe lângă putere și dinamism îți dorești și o călătorie cât mai eficientă, te poți orienta către un Opel Mokka electric, care îți oferă o autonomie de 322 kilometri. Și acest model, la fel precum Corsa-e, beneficiază de avantajele frânării regenerative. Asta înseamnă că frecventele frâne din trafic te pot ajuta de fapt să economisești energie. Sistemul preia energia cinetică, odată ce eliberezi pedala de accelerație, și o utilizează pentru a spori autonomia.

Mașinile de tip crossover sunt ideale la capitolul agilitate, dar și putere. Mokka-e, de exemplu, are un sistem de propulsie 100% electric și motoare ușoare, cu o putere de 136 cp. Datorită acestor elemente, mașina este ideală inclusiv pentru străzile înguste ale orașului. Designul este un alt plus, pentru că e modern și îndrăzneț, ajutându-te să ieși în evidență. Caracteristicile de siguranță sunt și ele adaptate mediului urban, dar nu numai: cameră video pentru marșarier la 180 de grade, asistență la parcare și frânare automată, pentru a reduce riscurile de coliziune.

Hibride și electrice

Pentru o experiență de condus modernă, automobilele electrice și cele plug-in hybrid sunt varianta cea mai bună. Gândește-te cum ar fi ca toți participanții la trafic să aleagă astfel de modele, care sunt silențioase și prietenoase cu mediul. Cel mai probabil, într-un viitor apropiat, majoritatea mașinilor din mediul urban vor fi cel puțin hibrid, ceea ce va duce la călătorii cu mai puține emisii și la orașe mai puțin sufocate de poluare.

Mașinile electrice și hibrid sunt eficiente, simplu de condus și beneficiază de subvenții din partea statului, atât pe parte de achiziție, cât și din punct de vedere al taxelor. De aceea, dacă iei în calcul o astfel de opțiune, te sfătuim să o pui pe lista de priorități.

Sperăm ca recomandările de mai sus să te ajute să alegi mai ușor mașina potrivită pentru nevoile tale de deplasare în 2022. Nu uita că un automobil dinamic, inteligent și eficient îți poate completa cu adevărat stilul de viață, permițându-ți să rămâi mereu în mișcare și mereu în siguranță.

Articole similare

1 comentariu

mircea July 11, 2022 - 15:59

Ce s-ar intampla daca autorul acestui articol ar citi articolele despre aceleasi automobile testate de curand in AMS?
Poate ar afla care este autonomia reala a modelelor Corsa si Mokka! Altfel articolul pare doar publicitate pentru Opel electrice !

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?