Home Știri Citroen C4 Cactus – primele imagini cu noul crossover al francezilor

Citroen C4 Cactus – primele imagini cu noul crossover al francezilor

de

Citroen C4 Cactus devine primul model dintr-o nouă gamă a mărcii franceze. Modelul se anunță a fi unul cu adevărat inovator.

Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus face parte din noua gamă denumită C-Line, de modele accesibile. Crossoverul va fi lansat oficial la Salonul auto de la Geneva și marchează un punct de cotitură în istoria mărcii. Este practic primul crossover dezvoltat integral de marca franceză și vine cu o serie de inovații preluate direct de la conceptul care l-a anunțat.

Vânzările PSA Peugeot Citroen au de suferit în Europa

De altfel, designul este surprinzător de asemănător cu cel al conceptului prezentat la Frankfurt. Singura diferență notabilă este la nivelul montantului C. Chiar și inovația Airbumps este prezentă pe mașina de serie. Este vorba de capsule de aer integrate în ornamentele de pe portiere care asigură elasticitatea panourilor și evită avariile ușoare.

Interiorul este de asemena preluat integral de la concept, cu excepția gamei de culori, care a devenit mai cuminte. Combinația dintre portocaliu și alb a fost înlocuită de culori mai închise și mai ușor de acceptat de către clienți.

Ca dimensiuni, Citroen C4 Cactus se încadrează în gama crossoverelor mici, fiind un concurent direct pentru Nissan Juke. C4 Cactus are totuși un ampatament respectabil, de 2,6 m, cât C4, dar este bazat pe platforma lui DS3. Cea mai ușoară versiune va cântări doar 965 kg. Motorizările vor fi, pentru început, trei propulsoare pe benzină, dintre care două în trei cilindri turbo, și unul în patru cilindri aspirat. Gama este completată de un diesel de 1,6 l. Tracțiunea va fi pe puntea față, însă deocamdată nu avem informații dacă opțional va fi oferită și posibilitatea de a avea tracțiune integrală.

Articole similare

Comentarii închise.