Home Auto util Crestere cu doua cifre pentru Bosch in Romania. Concentrare pe educatie si pe dezvoltarea angajatilor

Crestere cu doua cifre pentru Bosch in Romania. Concentrare pe educatie si pe dezvoltarea angajatilor

de

Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, a incheiat anul fiscal 2016 cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) in vanzari consolidate in Romania, inregistrand astfel o crestere semnificativa de 22 de procente fata de anul anterior. Vanzarile totale nete de 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro), inclusiv vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au inregistrat o crestere fata de anul trecut de aproximativ 58 de procente.

2016 a fost un an cu o crestere dinamica pentru Grupul Bosch in Romania, care continua sa fie o piata importanta pentru Bosch”, a spus Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch in Romania, la conferinta anuala de presa a companiei din Bucuresti. “Ne asteptam ca vanzarile noastre sa continue sa creasca, deoarece cautam in permanenta noi domenii de expansiune in toate sectoarele de activitate. In primul trimestru din 2017, compania noastra a atins din nou o crestere semnificativa, cu doua cifre, a vanzarilor,” a adaugat Boldijar. Bosch numara in prezent aproximativ 4.800 de angajati in Romania – o crestere cu peste 50 de procente fata de anul trecut, in acord cu dezvoltarea pozitiva a afacerii in tara. Se preconizeaza o crestere a acestui numar in 2017, mai ales pentru locatiile din Blaj, Cluj si Timisoara.

Bosch investeste puternic in Romania

Ca parte a angajamentului sau solid fata de Romania, Bosch a investit aproximativ 282 milioane de lei (63 milioane de euro) in 2016 – in special pentru continuarea dezvoltarii locatiilor de productie pentru Solutii de mobilitate si a activitatilor de cercetare si dezvoltare.

La fabrica de componente auto electronice din Jucu, Bosch produce, printre altele, unitati electronice de control pentru asistenta la condus si unitati electronice pentru siguranta, care ofera siguranta in trafic si creste confortul condusului. Pentru a raspunde cererii tot mai mari de dezvoltare profesionala a angajatilor talentati, Bosch construieste la fabrica din Jucu un Centru Multifunctional. Acesta va fi dedicat in special formarii elevilor in cadrul sistemului de invatamant dual, dar si dezvoltarii continue a angajatilor Bosch. In plus, unitatea de productie din Blaj si-a marit capacitatea de productie in 2016 in sectorul Solutii de mobilitate pentru senzori si componentele electronice pentru grupul motopropulsor. Fabrica din Blaj, care produce si pentru sectorul Tehnologie industriala, va continua sa isi consolideze pozitia in viitor, extinzandu-si capacitatea de productie. In plus, Bosch planifica sa investeasca in Blaj in urmatorii doi ani in construirea unui depozit nou si a unei cladiri suplimentare de birouri.

Dezvoltare dinamica a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj

O alta investitie importanta a fost noul laborator de la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, prevazut cu tehnologie avansata pentru operatiuni hardware si mecanice, precum testarea si verificarea calitatii produselor. Momentan, sunt peste 170 de ingineri talentati in Cluj, care lucreaza la teme strategice precum asistenta la condus si conducerea automatizata, solutii pentru Internetul lucrurilor si dispozitive conectate. De exemplu, sistemele de asistenta la condus sunt precursoarele conducerii automatizate si pot preveni accidente, crescand siguranta si confortul in timpul condusului. Centrul de Inginerie din Cluj intentioneaza sa isi extinda operatiunile in Romania in urmatorii doi ani.

Performanta puternica in toate sectoarele de activitate ale Bosch

Toate sectoarele de activitate ale companiei au contribuit la dezvoltarea pozitiva in 2016 in Romania. In sectorul de activitate Solutii de mobilitate, divizia Piese auto si echipamente de service a inregistrat un nou record de vanzari, pentru al treilea an consecutiv, in toate segmentele de produse: piese de schimb, echipamente de diagnoza si acumulatori. Avand noi parteneri, reteaua Bosch a crescut la 328 de service-uri,  fiind cea mai extinsa retea independenta de service-uri auto din Romania. In acelasi timp, sectorul Tehnologie pentru constructii si energie a inregistrat o dezvoltare pozitiva anul trecut. Divizia de Termotehnica a continuat cresterea vanzarilor pe toate segmentele de produse in 2016 si s-a bucurat de succes in special in ceea ce priveste centralele termice in condensare. In plus, sectorul Bunuri de larg consum s-a prezentat foarte bine anul trecut. Afacerea cu aparate electrocasnice a inregistrat din nou o crestere cu doua cifre in 2016, depasind piata locala. In cei 17 ani pe piata locala, BSH Electrocasnice a livrat familiilor din Romania 3,7 milioane de electrocasnice. In acest an, prin lansarea de noi produse, precum plitele pe gaz cu tehnologie FlameSelect, pentru o ajustare precisa a flacarii, sau robotul de bucatarie OptiMum, cu cantar integrat si temporizator, compania preconizeaza o crestere a cifrei de afaceri cu doua cifre pe piata din Romania. Divizia Scule Electrice a inregistrat, de asemenea, o crestere cu doua cifre in anul 2016, in special in segmentul sculelor profesionale. De anul trecut, sculele Bosch sunt disponibile si in marile lanturi de magazine. Divizia a obtinut rezultate excelente si in segmentul sculelor de gradinarit si al telemetrelor inteligente cu laser, unde vanzarile au crescut cu peste 30 de procente.

Bosch sustine educatia si comunitatile locale din Romania

Grupul Bosch isi asuma o responsabilitate deosebita in ceea ce priveste piata muncii si educatia. De exemplu, Bosch Romania este un partener de incredere al scolilor locale in cadrul proiectului de sistem educational dual, incepand cu anul 2013. In prezent, peste 120 de elevi din licee si scoli profesionale se pregatesc pentru carierele lor ca tehnicieni in fabricile Bosch din Blaj si Jucu. In plus, fabrica Bosch din Jucu a donat anul trecut echipament tehnic in valoare de 296,000 de lei (66,000 de euro) liceelor sale partenere din Cluj. Bosch sustine, de asemenea, dezvoltarea educatiei universitare din Romania. Centrul de Inginerie din Cluj se afla in prezent in discutii avansate cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca pentru a initia un program de masterat cu o programa innoita si stagii de practica. In plus, un total de 350 de studenti si-au inceput carierele in programe specifice dezvoltate in locatiile Bosch din Romania. In acelasi timp, compania sustine mai multe organizatii caritabile in activitatile lor sustenabile pentru oameni aflati la nevoie, comunitati locale si mediu. Campania de responsabilitate sociala, intitulata „Doneaza un zambet”, a incurajat angajatii sa se implice si ei in proiecte sociale.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.