Știri Video

(Video) Cruise Origin, Neuron Vega & Maserati Edizione Ribelle

Cruise Origin, Neuron Vega & Maserati Edizione Ribelle

SUA ne atrage atenția automobilistică astăzi cu modele foarte interesante: autonomul Cruise Origin sau complet electricul Neuron EV Vega. În plus, tot peste ocean, Maserati lansează seria Edizione Ribelle.

Cruise, compania specializată în dezvoltarea de tehnologii autonome deținută de General Motors, a ținut recent un eveniment la San Francisco, intitulat cât se poate de simplu: „Moving Beyond the Car”. Cu această ocazie Cruise a lansat fix un automobil – denumit la fel de simplu: Origin. Prezentat drept viitorul sistemelor de transport, Cruise Origin este un vehicul electric complet autonom foarte asemănător ca idee cu un alt proiect al unui constructor important – VW Group Sedric.

Cruise Origin, Neuron Vega & Maserati Edizione Ribelle

Astfel, Cruise Origin are o formă mono-volumică – întâlnită deja la vehiculele autonome de tip shuttle în genul celor operate de startup-ul francez Navya în Las Vegas, de exemplu. Interiorul este configurat pentru patru pasageri și oferta de spațiu este impresionantă chiar dacă Cruise Origin nu depășește dimensiunile standard ale unui automobil. Totul se datorează eliminării complete a zonei dedicate șoferului, Cruise Origin fiind un vehicul de tip Level 5 SAE – la bord nu există nici un fel de comenzi clasice de control.

Cruise Origin, Neuron Vega & Maserati Edizione Ribelle

Din păcate, chiar dacă Cruise insistă că va introduce Origin în producția de serie, detaliile sunt încă foarte puține. Vehiculul este gândit pentru a utiliza o nouă arhitectură electrică de la GM, prevăzută cu toate elementele de redundanță necesare pentru a oferi o călătorie sigură în orice condiții. Modelele Origin nu vor fi disponibile la vânzare – Cruise le va deține și va opera serviciul de ride-hailing dedicat utilizatorilor. Compania se așteaptă la o durată de viață de un milion de mile (peste 1,6 milioane de km) per vehicul și fiecare Origin este modular și poate fi îmbunătățit pe întreaga durată a ciclului de exploatare.Rămânem în SUA, acolo unde Neuron EV – un startup californian cu finanțare chineză – a dezvăluit un nou model în gama sa deja foarte extinsă (fără însă ca vreunul din automobile să fi ajuns și pe piață). Noul Neuron EV Vega (Versatile Electric Grand Automobile) este un crossover complet electric, lung de 4877 mm și dotat cu aceeași platformă tehnică ca a modelului comercial Neuron T-One (o combinație de pickup și van). Momentan nu sunt disponibile nici un fel de informații despre sistemul de propulsie, acumulatori, performanțe sau momentul lansării.

Cruise Origin, Neuron Vega & Maserati Edizione Ribelle

Maserati începe anul cu noutăți pentru piața americană – acolo unde va introduce noua serie limitată „Edizione Ribelle” și un nou pachet Sport GT. Noua ediție specială va fi limitată la doar 225 exemplare – 100 de Ghibli S Q4, 100 de Levante S, precum și 25 de Quattroporte S Q4 în versiune GranSport. Toate împart aceeași culoare a caroseriei – Nero Ribelle Mica – iar exteriorul primește și pachetul Nerissimo care adaugă accente cromate întunecate.

Interiorul primește o tematică negru-roșu pentru pielea de pe scaune, în timp ce plafonul este îmbrăcat în Alcantara iar consola centrală în fibră de carbon. Toată gama de modele primesc în 2020 mai multe echipamente standard pentru varianta GranSport, iar Maserati oferă și un nou pachet GT Sport pentru sedan-urile Ghibli și Quattroporte, alături de SUV-ul Levante.