Home Magazin (Video) Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

(Video) Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

de Aurel Niculescu
Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

Lexus GX Overland, un foarte aventurier concept, este cea mai interesantă premieră de la subtilul Montreal International Auto Show. Iar Renault a deschis și în România comenzile pentru noul Zoe, care pornește de la 30.350 euro, cu TVA inclus.

Renault deschide comenzile pentru a treia generație a modelului electric Zoe, beneficiind de un design regândit, o autonomie de până la 395 km WLTP, un nou motor de 135 CP și încărcare la conexiune de tip DC (curent continuu) de până la 50kW. În România, Zoe va fi disponibil cu trei versiuni de echipare: Life, Zen şi Intens, iar clienții pot opta și între două versiuni de propulsie (R110 şi R135).

Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

Versiunea de bază, Zoe Z.E. 40 – R110 Life, costă 30,350 euro, în timp ce modelul de vârf, Z.E. 50 – R135 Intens se duce la doar 33,250. În plus, echiparea este foarte generoasă: lumini exterioare LED, sistemul multimedia Renault Easy Link, E-Shifter cu modul B, frână de parcare automată cu funcție Auto Hold sau card de pornire cu funcție „hands free”. Și mai important, de acum Zoe se poate încărca la putere mare (22 kW) atât pe curent alternativ (AC), cât și la stațiile de încărcare rapidă DC (curent direct) cu până la 50 kW.

Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

La Montreal International Auto Show, divizia canadiană a constructorului japonez de lux Lexus a introdus prototipul GX Overland Concept. SUV-ul preconizează o modalitate premium de a experimente sălbăticia naturii, inclusiv cu posibilitatea campării peste noapte datorită cortului amplasat pe acoperiș. Inițial, GX Overland Concept era de fapt un GX 460 Executive Package model 2020, însă prototipul include de acum o mulțime de accesorii necesare petrecerii timpului liber departe de civilizație: plafonul include, pe lângă cortul care se poate desfășura, o tendă (paravan de pânză) și un mic duș de campanie.

Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

Pachetul nu era complet și fără ceva schimbări stilistice – GX Overland vine cu jante întunecate, pneuri off-road, praguri laterale, plăci de protecție sub caroserie și un kit de înălțare a suspensiei cu elemente de la specialistul off-road Icon. Caroseria primește o nuanță deschisă de albastru, peste care Lexus a supra-tipărit o hartă topografică – iar în spate există suport pentru roată de rezervă exterioară. Sub capotă se află un V8 de 4,6 litri care livrează 305 CP și 446 Nm.

În afara subiectului GX Overland, dar în legătură cu Lexus, vă putem spune despre cum constructorul nipon a răspuns și unei alte chemări a „sălbăticiei”. Mai exact, producătorul de lux a introdus propriile idei în viitorul Lunar Design Portfolio, creat de revista de cultură, artă și modă Document Journal. Acolo, designeri și arhitecți de pe mapamond au fost invitați să-și imagineze lucrurile de care vom avea nevoie atunci când vom ajunge să locuim și pe Lună.

Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

Lexus a decis să răspundă la întrebarea legată de mijloacele de transport – iar imaginația designerilor săi a fost în mod clar descătușată de orice fel de constrângeri. Vehiculele sunt cât se poate de diferite – de la modele „hoverbike” la giro-sfere și până la o imensă navă dotată cu spații de locuit, punți de observație cu gravitație redusă sau chiar și o piscină. Evident, stiliștii nu au uitat să încorporeze elementele tradiționale de design ale casei – litera L sau imensa grilă cu fuzete verticale.

Lexus GX Overland e din Montreal, Zoe din RoLexus GX Overland e din Montreal, Zoe din RoLexus GX Overland e din Montreal, Zoe din RoLexus GX Overland e din Montreal, Zoe din RoLexus GX Overland e din Montreal, Zoe din Ro

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.