Știri

[Update] Denza 500 – sau cum lucrează electric Daimler pe piața Chineză

Daimler – părintele Mercedes-Benz Cars – împreună cu partenerul local de pe piața din China, BYD, au lansat un nou model sub brandul Denza, dedicat exclusiv pieței de „new energy vehicle” locală.

[Update] Constructorul a dat publicității o impresionantă galerie de imagini, pe care o publicăm la final.

Daimler, împreună cu BYD Automotive Industry Co., au lansat de curând noul model complet electric Denza 500, prin intermediul joint-venture-ului henzhen DENZA New Energy Automotive. Dacă brandul internațional EQ – dedicat și el automobilelor verzi – mai are încă de așteptat până va primi primul său model complet nou, nu la fel stă cazul cu piața auto din China, unde marca Denza deja oferă alternative electrice dotate cu tehnologie Daimler. Practic, automobilul produs și vândut doar în China reprezintă o combinație între experiența constructorului german în materie de arhitecturi constructive și inginerie avansată cu progresele înregistrate de BYD în domeniul tehnologiei acumulatorilor.


Noul model Denza 500 reprezintă o evoluție a gamei anterioare, aducând cu sine un nou design exterior ce include lumini LED pentru faruri și stopuri, dar mai ales un interior complet nou. Punctul de atracție îl reprezintă display-ul de 9 inch al sistemului de infotainment, ce include noi servicii de conectivitate și integrare cu aplicația proprie a companiei pentru smartphone – inclusiv localizarea rapidă a peste 112.000 puncte de încărcare amplasate pe teritoriul țării. Și mai important, noua Denza 500 aduce cu sine un nou sistem de acumulatori, care împreună cu îmbunătățirile de ordin tehnic – reduceri ale maselor și creșteri ale eficienței energetice – duc la obținerea unei autonomii de aproximativ 500 km.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta