Home Auto util Falken AZENIS FK 510 testată pe circuit!

Falken AZENIS FK 510 testată pe circuit!

de

ALCAR WHEELBASE ROMANIA și FALKEN TYRES au organizat la Academia Titi Aur un eveniment de prezentare a gamei de anvelope și o demonstrație live, pe circuit, a modelului de anvelope de vară Falken AZENIS FK 510.

Cu sprijinul instructorilor Academiei Titi Aur, clienții ALCAR s-au putut bucura sâmbătă de câteva ore de adrenalină și distracție pe circuitul din localitatea Cocani. Ei au putut conduce două mașini Mercedes AMG A45 și două Renault Megane GT, echipate cu anvelope Falken AZENIS FK 510. Astfel, după patru ture foarte rapide pe circuit, la volanul versiunii AMG a clasei A de la Mercedes, participanții la demonstrație au putut observa cum se comportă Renault Megane GT echipat cu anvelopele de vara Falken AZENIS FK 510, pe asfalt cu aderență scăzută, și chiar pe asfalt ud, într-o zonă special amenajată.

Tot timpul demonstrației, clienții noștri i-au avut drept copiloți pe instructorii Academiei Titi Aur, care la final, pentru a spori intensitatea emoțiilor, au invitat toți participanții să meargă, pe rând, cu un Audi RS4, practic un race-taxi echipat cu aceleași anvelope Azenis FK 510. De această dată însă, la volanul mașinii s-a aflat unul dintre instructorii academiei, care a oferit demonstrații de viteză și virtuozitate tuturor celor care au avut curiozitatea să fie pasagerii unui „taxi” foarte rapid…

Falken Tyres este o marcă a grupului Sumitomo Rubber Industries care are sediul în Kobe / Japonia, grup care se află în prezent pe locul 6 în topul mondial al producătorilor de anvelope. Grupul Sumitomo este unul dintre producătorii și distribuitorii la nivel mondial ai mărcii Dunlop și deține mărcile de anvelope FALKEN Tyres, Sumitomo și OHTSU.

Gama de anvelope Falken este importată în țara noastră de ALCAR  Wheelbase Romania și include repere de vară, iarnă sau all-season dedicate turismelor, SUV-urilor, autovehiculelor comerciale ușoare sau chiar camioanelor.

Gama de anvelope Falken de vară include nou lansatele modele AZENIS FK510 și FK510SUV, care au fost testate pe 16 septembrie de către clientii noștri pe circuitul din incinta Academiei Titi Aur. Aceste anvelope UHP (Ultra High Performance) sunt dedicate mașinilor sport și SUV-urilor moderne, care trebuie să poată transfera pe asfalt toată puterea și agilitatea caracteristice unor mașini de înaltă performanță. Cu o etichetă care are A la toate dimensiunile pentru aderența pe asfalt ud, anvelopele Azenis FK 510 au primit deja recunoașterea presei de specialitate, la nivel internațional, după ce au obținut poziții și calificative foarte bune în testele comparative. Tot în gama de vară, Falken a introdus relativ recent și modelul Linam Van 01, dedicat, așa cum îi spune și numele, cărăușilor agili ai lumii auto – autovehiculele comerciale ușoare.

În gama all-season, Falken propune modelul Euroall Season AS200, o anvelopă creată special pentru a răspunde cerințelor complexe de versatilitate din Europa. Această anvelopă beneficiază de un mecanism anti-îmbătrânire patentat de Falken și oferă un nivel excelent de manevrabilitate pe asfalt ud sau uscat.

În ceea ce privește gama de iarnă, numele HS01 este cel care iese în evidență deoarece este o anvelopă de iarnă care beneficiază nu doar de experiența câștigată de la modelul anterior, HS449 ci și de rezultatele testelor intensive, efectuate pe circuitele speciale din Europa, unde specialiștii din departamentul de dezvoltare de la Falken au optimizat și reglat anvelopa special pentru a face față cu succes condițiilor diverse de pe Bătrânul Continent, indiferent dacă este vorba despre automobile din clasa compactă, medie sau SUV, ori dacă e vorba despre o anvelopa XL sau chiar Runflat. Și tot la capitolul noutăți, Falken oferă anul acesta pentru autovehicule comerciale ușoare un model care în afară de caracteristicile dinamice superioare aduce și un plus de rezistență la uzură în comparație cu modelul anterior.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.