Home Știri [Video] Super Subaru, demn de record pe Nurburgring Nordschleife

[Video] Super Subaru, demn de record pe Nurburgring Nordschleife

de Aurel Niculescu

Nu aduce anul ce aduce Subaru pare a fi moto-ul echipei de uzină al constructorului Japonez, ce a reușit anul acesta să ducă la capăt o încercare de record pe faimosul Iad Verde de la Nurburgring.

După 2016, anul acesta pare să fi rămas la fel de în vervă în ceea ce privește încercările de record pentru timpul pe tur de circuit pe faimosul Nurburgring Nordschleife, cu noi încercări în aproape toate clasele. Astfel, recordul de timp la general a fost bătut de două ori deja – Lamborghini Huracan Performante a fost întrecut întâi de supercarul electric venit din China Nio EP9, apoi de o transformare extrem de britanică a modelului de curse McLaren P1 GTR, devenit cu ajutorul celor de la Lanzante Motorsport (și cu binecuvântarea producătorului) P1 LM. Însă atât timpul de 6 minute și 45,9 secunde al celor de la Nio, cât și cel realizat de P1 LM – de 6 minute și 43,2 secunde ar putea fi ușor contestat, deoarece ambele sunt realizate în serii extrem de limitate – de 16 și respectiv 5 unități. Și da, să nu uităm de recordul pentru modele de producție cu tracțiune față, ce momentan le aparține celor de la Honda cu Civic Type R și un timp de 7 minute 43,8 secunde.

Nu aceleași posibilități de controversă există și în jurul modelului de azi – un super Subaru WRX STI Type RA NBR – ce a reușit să devină cel mai rapid sedan din lume pe circuitul German, cu un tur realizat în 6 minute și 57 secunde. Însă strict din punct de vedere tehnic, Alfa Romeo Giulia QV și al său timp de 7 minute 32 secunde este în completă siguranță – deoarece vehiculul folosit pe Nurburgring a fost construit special doar pentru această încercare. Între el și cel de serie WRX STI Type RA – ce se va lansa în curând – diferențele sunt majore, chiar dacă cel din urmă totuși oferă 310 CP din motorul boxer de 2 litri turbo, o suspensie specială, scaune Recaro, jante de 19 inch de la BBS și destulă fibră de carbon pentru a te simți mult mai ușor. Ah, și motivul pentru care am trecut în revistă mai toate recordurile recente de pe Nurburgring (avem senzația că noul Porsche Cayenne Turbo se va lupta în curând cu Alfa Romeo Stelvio QV) este unul care nu va lăsa pe nimeni indiferent – întreg turul de pistă din interiorul mașinii, în stil point-of-view, o adevărată lecție de condus sportiv din partea pilotului Richie Stanaway.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?