Home Motorsport Ferrari obține prima victorie, după cea din Spania în 2013

Ferrari obține prima victorie, după cea din Spania în 2013

de

Ferrari produce o surpriză în Malaysia, reușind prima sa victorie din 2013 încoace. Cvadruplul campion Sebastian Vettel este pilotul care aduce iarăși Scuderia pe prima poziție.

image

Sebastian Vettel a obținut prima victorie pentru Ferrari, după cea din Marele Premiu al Spaniei 2013 și prima sa victorie după cea din Brazilia, în același an. Germanul a avut o strategie cu două opriri într-o cursă desfășurată la cele mai mari temperaturi înregistrate până acum. Vettel a început cu pneurile P Zero Alb medium, a oprit tot pentru medium în turul 17 și a terminat cursa cu pneurile P Zero Orange hard din turul 37. Cu patru victorii la Sepang, a 40-a din carieră, Vettel este pilotul cu cele mai multe succese în istoria Marelui Premiu al Malasyei.

Lewis Hamilton (Mercedes) a plecat din pole position și a avut o strategie cu trei opriri cu care a terminat în final pe locul secund. Nico Rosberg, colegul său de echipă, a avut o strategie diferită, dar tot cu trei opriri, și a terminat cursa pe ultima poziție a podiumului. Rosberg a terminat cursa cu pneurile de compoziție medium, în timp ce Hamilton a parcurs ultimele tururi cu pneurile hard.

Temperatura asfaltului a ajuns în timpul cursei la 56 de grade Celsius, similară cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate anul trecut. Chiar dacă s-a mers pe o suprafață pe care se putea găti un ou, fapt demonstrat de Pirelli pe contul de Instagram, pneurile s-au comportat excelent pentru aceste condiții.

Articole similare