Home Teste Test: Ford Focus 1.6 TDCi

Test: Ford Focus 1.6 TDCi

de

59F87A7339

Ford spune că a investit atât de mult în Focus, încât se poate considera că avem de-a face cu o nouă generație. Noi am vrut să vedem cât adevăr este în spatele acestei afirmații.

Text: Alexandru Gugoașă. Foto: Ford

 

Reprezentanții companiei țin să precizeze de fiecare dată cu mândrie că „Ford Focus este cea mai vândută mașină din lume“. Cifrele – peste un milion de exemplare vândute anual la nivel global în 2013 – le dau dreptate, așa că orice restilizare trebuia să fie o operațiune de amploare, pentru a menține mașina în top. Compania a investit nu mai puțin de 100 milioane de euro în operațiunea de facelift, ceea ce reprezintă o sumă de câteva ori mai mare decât în mod obișnuit în industria auto. Au fost modificate – putem constata la o primă vedere – partea frontală, cea posterioară și interiorul. În plus, inginerii Ford au lucrat intens și la suspensii și direcție, cu rezultate bune, după cum am văzut la proba de condus.

Test: Mazda3 Sport CD150

Astfel, pentru Focus s-a rezolvat una dintre cele mai importante probleme – interiorul încărcat de butoane amplasate nu foarte ergonomic și dominat de plastice plictisitoare. Mai nou, habitaclul are puțin de-a face cu cel lansat în urmă cu mai bine de 3 ani.  Materialele sunt mai bine îmbinate, cu siguranță mai plăcute la atingere, iar gruparea comenzilor îi inspiră încredere celui care se așază pentru prima oară la volan. Consola centrală este dominată de noul sistem de infotainment cu ecran de 8 inchi și touchscreen, o dotare foarte cerută de clienți. Mașina vine și cu o nouă generație a sistemului Sync, dedicat interconectivității. O serie de alte sisteme îl ajută pe șofer să parcheze, să mențină mașina între marcajele benzilor sau îl avertizează în cazul în care se apropie periculos de mult de un obstacol.

Consola centrală este acum dominată de ecranul sistemului de navigație cu touchscreen și o mulțime de funcții noi.

Consola centrală este acum dominată de ecranul sistemului de navigație cu touchscreen și o mulțime de funcții noi.

Noi am avut la test motorizarea de 1,6 l diesel, de 115 CP, care din păcate ne va părăsi începând cu anul viitor. Locul său în gamă va fi luat de noul 1.5 TDCi de 120 CP. Spunem adio acestui motor cu o urmă de regret, datorită rafinamentului său și a consumului redus de carburant. Pe un traseu de peste 400 km, care a inclus toate tipurile de drum, de la autostradă până la drumuri montane, am obținut o medie de consum de 6,0 l/100 km.

Test: Renault Mégane 1.2 Tce

După interior, cea mai importantă caracteristică a lui Focus facelift este ținuta de drum exemplară. Puține mașini din clasă se pot apropia de precizia direcției și de felul în care suspensiile redesenate asigură un echilibru între confort și dinamism. Am mers cu mașina de test până în Covasna, unde am testat-o pe circuitul de karting de la Târgu Secuiesc, alături de piloții Napoca Rally Academy. Rezultatele au fost surprinzător de plăcute în ceea ce privește modul în care latura dinamică a lui Focus iese în evidență la fiecare viraj abordat cu aplomb.

Per total, acest facelift e cât se poate de reușit, cei peste 100 milioane de euro fiind bine cheltuiți de către Ford. Așteptăm, de anul viitor, noul 1.5 TDCi pentru a vedea dacă se ridică la înălțimea predecesorului său.

ams 1/2015

Consola centrală este acum dominată de ecranul sistemului de navigație cu touchscreen și o mulțime de funcții noi.

Date tehnice

Articole similare