Home ȘtiriSaloane Auto Ford Puma în Ro, Dacia electrică la Geneva

Ford Puma în Ro, Dacia electrică la Geneva

de Aurel Niculescu
Ford Puma în Ro, Dacia electrică la Geneva

Ford a lansat oficial Puma pentru piața din România, în timp ce Dacia a anunțat primul său model electric pentru Salonul Auto de la Geneva. Grupul Renault are noutăți și de la Renault sau Alpine.

Constructorul american Ford a prezentat micul crossover Puma, oficial, pentru piața autohtonă. Iar veștile bune vin și de la Craiova – producătorul promite pentru 2020 un nou record în ceea ce privește producția de vehicule (EcoSport și Puma), cu o cadență de peste 1000 de vehicule construite pe zi, câte unul la fiecare 67 de secunde. Puma este disponibil în România, însă modelul produs la Craiova va ajunge chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii – începând din prima parte a acestui an va fi livrat chiar și în Australia.

Ford Puma în Ro, Dacia electrică la Geneva

Ford a început producția noului SUV Puma în luna octombrie 2019, investind 200 de milioane de euro în uzina de la Craiova și adăugând încă 1700 de angajați – operatori de bază și personal calificat. În România, Ford Puma este disponibil de la 22.300 euro, în versiunea Titanium și cu propulsorul de bază pe benzină 1.0l Fox GTDI 125 CP, plus cutie manuală cu șase rapoarte. Modelele Titanium X și ST-Line X pornesc de la 22.300 sau 23.550 euro, cu TVA.

Puma își va găsi propriul loc pe piața noastră, iar Dacia se pregătește să abordeze revoluția electrică la Geneva. Grupul Renault a dezvăluit că marca autohtonă va prezenta în premieră mondială cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață: pe 3 martie, la Salonul Auto de la Geneva. Vom avea de-a face cu un show-car 100% electric, zvonurile indicând o lansare comercială pentru anul următor. Dacia va mai lansa și noua motorizare TCe 100 ECO-G (benzină/GPL), dar și seria limitată „Anniversaire” – dedicată celor 15 ani de prezență comercială în Europa.

Ford Puma în Ro, Dacia electrică la Geneva

Renault își ilustrează încă odată viziunea asupra mobilității auto de mâine prin intermediul concept-car-ului electric Morphoz. Acesta prefigurează o nouă familie de modele electrice Renault care va fi lansată în anii următori. Tot în premieră mondială va fi prezentat și noul Twingo Z.E. – sosit alături de modelul plug-in hybrid Megane Estate E-TECH. Brand-ul sportiv Alpine va fi prezent cu două noi serii limitate în gama A110 și conceptul A110 SportsX.

Ford Puma în Ro, Dacia electrică la GenevaFord Puma în Ro, Dacia electrică la GenevaFord Puma în Ro, Dacia electrică la GenevaFord Puma în Ro, Dacia electrică la Geneva

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.