Home Știri Galeria Țiriac Collection se redeschide publicului în varianta extinsă

Galeria Țiriac Collection se redeschide publicului în varianta extinsă

de

Țiriac Collection, singura colecție personală de mașini din România deschisă publicului, este din nou accesibilă pasionaților de cai putere, de data aceasta în varianta extinsă cu o suprafață de 4300 mp, dublu față de spațiul inițial.

Ion Țiriac alături de LaFerrari

Ion Țiriac alături de LaFerrari

Galeria găzduiește în prezent peste 150 de modele excepționale de mașini și motociclete, care însumează mai mult de 30.000 decai putere. De data aceasta, în centrul atenției va fi modelul LaFerrari, proiectul cel mai ambițios al producătorului italian, primul model hibrid care dezvoltă 963 CP. Construit în serie limitată de 499 de unități, modelul a putut fi achiziționat strict de către clienți atent selectați de producător. Pentru a-și atinge obiectivele legate de performanțele modelului LaFerrari, constructorul italian a apelat la experiența echipei din Formula 1 în ceea ce privește alegerea materialelor și a mizat pe abilitățile lui Rory Byrne, designer celebru al F1, responsabil pentru nu mai puțin de 11 titluri mondiale câștigate de echipa italiană în curse.

Limitele de producție ale unităților incluse în galeria Țiriac Collection sunt reprezentate de modelul LaFerrari (2014) și cvadriciclul Hurtu 3 ½ (1899), cea mai veche mașină expusă și totodată cel mai vechi exemplar Hurtu cunoscut.

Fiecare unitate inclusă în galeria Țiriac Collection este unică și reprezintă o piatră de hotar în istoria transportului motorizat. Astfel, prezentarea Duesenberg Model J (1930), concepută ca o alternativă americană la prestigioasele mărci europene precum Rolls-Royce, Hispano-Suiza, Isotta-Fraschini sau Mercedes-Benz, a zguduit industria auto din Statele Unite și a oprit chiar tranzacțiile care se realizau la momentul respectiv la New York Stock Exchange. Unitatea inclusă în varianta extinsă a galeriei este unică în lume, al doilea astfel de model fiind transformat într-o berlină.  Modelul expus a aparținut inițial actorului Tyrone Power. Duesenberg este primul producător auto care a aranjat pedalele în ordinea în care acestea sunt distribuite și astăzi: ambreiaj, frână și accelerație.

Galeria, situată pe Calea Bucureștilor nr. 289, vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă, poate fi vizitată de vineri până duminică în intervalul orar 10:00-19:00. Excepție face ziua de joi, 30 aprilie 2015, când galeria va fi deschisă în urma relansării oficiale, în același interval orar.

 


 

 

Articole similare