Home Știri HND-9 Sport Coupé, noua vedetă a lui Hyundai

HND-9 Sport Coupé, noua vedetă a lui Hyundai

de

Hyundai Motor dezvăluie primele imagini cu un concept al unui model premium – HND-9  Sport Coupé. Acesta va putea fi admirat „în carne și oase“ la Salonul auto de la Seul ediția din 2013.

Hyundai HND-9 rendering 1

Pentru Hyundai, HND-9 reprezintă evoluția filosofiei de design Hyundai descrisă prin sintagma „sculptură fluidă“. Conceptul noului model a fost dezvoltat de către Centrul de cercetare și dezvoltare Hyundai Motor Group din Namyang, Coreea de Sud. HND-9 – cu o capotă de mari dimensiuni și cu un ampatament extins – înfățișează o interpretare modernă a unui coupé sportiv din segmentul premium.

Liniile aerodinamice pornesc de la baza farurilor față și se opresc la portbagaj. Caroseria voluminoasă și puternică, grila hexagonală, extinsă și proeminentă a radiatorului evidențiază imaginea acestui concept. Mai mult, portierele tip fluture, liniile spiralate amplasate în apropierea farurilor, care strălucesc discret în caroseria argintie, dubla țeavă de eșapament și designul unic al farurilor și stopurilor oferă mașinii un aspect futurist.

Hyundai HND-9 rendering 2

Așa cum își stă bine unei mașini sportive, HND-9 are tracțiune spate și este echipat cu un motor turbo de 3,3 litri GDi, cu transmisie automată în opt trepte, care livrează 370 CP. HND-9 va fi lansat în timpul conferinței de presă Hyundai din 28 martie 2013, în cadrul Salonului auto de la Seul.

Articole similare