Home Știri Honda, Nissan, Toyota și Mazda recheamă în service milioane de mașini

Honda, Nissan, Toyota și Mazda recheamă în service milioane de mașini

de

Producătorii japonezi Honda, Nissan, Toyota și Mazda vor rechema în service nu mai puțin de 3,4 milioane de mașini în perioada următoare. Sunt vizate modele produse între anii 2001 și 2003.

Toyota Opens Hybrid Engine Factory

Toyota a anunțat o operațiune de remediere a unor defecte pentru 1,7 milioane de mașini, la nivel mondial, printre acestea regăsindu-se și modele foarte populare, precum Corolla, Matrix și Camry. Honda a anunțat că 1,1 milioane de unități vor fi rechemate, Nissan 480.000 și Mazda 45.000. Toate aceste anunțuri sunt legate de probleme cu airbagurile mașinilor în cauză.

Un comunicat al Honda a anunțat că este posibil ca airbagurile să se umfle cu prea multă presiune și astfel să se rupă, ceea ce ar putea cauza răni pasagerilor. Tot Honda a anunțat a fost înregistrat un incident în care airbagul s-a rupt, dar până acum nu a fost raportată nici o rănire sau deces din cauza sistemelor cu probleme. Purtătorul de cuvânt al Toyota, Shino Yamada, a declarat că toate airbagurile în cauză sunt produse de Takata Corporation, o companie japoneză. 

Articole similare

Comentarii închise.